Maltepe'de Türküler Öğretmenler İçin Söylendi - Son Dakika
Yerel

Maltepe'de Türküler Öğretmenler İçin Söylendi

Maltepe Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenledikleri konserde türkülerini öğretmenler için söyledi.

23.11.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenledikleri konserde türkülerini öğretmenler için söyledi.

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği, 16-60 yaş aralığında, farklı meslek gruplarından 48 Maltepeli'nin bir araya geldiği Maltepe Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde dün gece bir konser verdi. Gecenin açılışında bir konuşma yapan Maltepe Gönüllüleri Korosu Kurucu Şefi Leyla Yalama, kendisinin de emekli öğretmen olduğunu ifade ederek, "Atatürk'e çok şey borçluyuz. İlk harfi, saygıyı, sevgiyi Atatürk'ten öğrendik. Atatürk'ün önderliğinde çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak için Köy Enstitüleri kuruldu. Orada zorluklar içinde, genç, pırıl pırıl, zeki, çalışkan öğretmenler, ülkemizin aydınlık, çağdaş öğrencileri yetişti" dedi.

Koro, şef Çağlar Kaya yönetiminde "Öğretmenler Günü" için özel seçilmiş sanat müziği, pop müziği, türkü ve deyişleri seslendirdiler. Konserde Mustafa Kemal Atatürk de, çok sevdiği "Yeni Camii Avlusunda Ezan Sesi Var" isimli türküyle anıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepe'de Türküler Öğretmenler İçin Söylendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement