Maltepe'nin Mutfağı" Kadınlara Emanet - Son Dakika
Güncel

Maltepe'nin Mutfağı" Kadınlara Emanet

Maltepe\'nin Mutfağı" Kadınlara Emanet

Maltepe Belediyesi’nin öncülüğünde ilçedeki kadınların emekleriyle oluşturulan “Maltepe Girişimcilik Mutfağı”nın ilk ürünleri, görücüye çıktı.

09.08.2016 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi'nin öncülüğünde ilçedeki kadınların emekleriyle oluşturulan "Maltepe Girişimcilik Mutfağı"nın ilk ürünleri, görücüye çıktı.

Üretime başlayan mutfakta eğitim alan 40 kadını ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Kadınların erkeklere olan bağımlılığını kırarak, onları topluma kazandırmak yolunda attığımız bu adımlar herkese mutluluk getirsin. Biliyoruz ki ekonomik açıdan özgürlüğünü sağlayan kadınların oluşturduğu toplumlar, en demokratik toplumlardır" dedi. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği, Maltepe Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan ve kadınların istihdama katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesine bağlı olarak kurulan mutfak, faaliyete geçti. Aşçı çıraklığı, servis elemanlığı ve pastacı çıraklığı konularında eğitim alan Maltepeli 40 kadın, yaptıkları pasta ve yemeklerini görücüye çıkardı. Kadın girişimcilik mutfağını ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bonesi, galoşu ve önlüğünü takarak, mutfakta bir dizi incelemelerde bulundu. Kılıç'a Başkan Yardımcısı Canan Döner, Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürü Nilgün Sevdiren, aşçılar, öğretmenler ve kadınlar eşlik etti. Elleriyle pasta süsleyen Başkan Kılıç, yemeklerin yapılmasına da eşlik etti. Kadınlar yaptıkları yemekleri Kılıç'a ikram etti.

"Başkan Kılıç'tan kadınlara destek"

İncelemeler sonrası bir konuşma yapan Ali Kılıç, "Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gerekli bilgi ve becerileri burada alarak kendi işinizi kurarsınız. Kadınların zaten mutfakta belirli bir becerileri var. Bizim bu mutfağı kurmaktaki amacımız şu; kadınların erkeklere olan bağımlılığını kırarak onları topluma kazandırmak. Bu yolda attığımız bu adım veya adımlar herkese mutluluk getirsin. Biliyoruz ki ekonomik açıdan özgürlüğünü sağlayan kadınların oluşturduğu toplumlar, en demokratik toplumlardır. El ele, eksikliklerimizi de tamamlayarak, burada üretimden sonra satışa da geçmeyi planlıyoruz" dedi.

Mutfakta neler yer alıyor?

Altıntepe'de belediyeye ait bir alanda kurulan mutfakta; 2 sınıf, 1 büyük mutfak, 1 restoran ve idari birimlerden oluşan bir merkez yer alıyor. Kurulan alanda, ayda 150 kadına aşçı çıraklığı, servis elemanlığı, pastacı çıraklığı eğitimleri verilecek ve 8 ay boyunca sürecek eğitimlerle kadınların, ilgili mesleklerde bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. (09.08.2016) - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maltepe'nin Mutfağı' Kadınlara Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement