Maltepeli İşadamlarına 'Vietnam' Sunumu - Son Dakika
Yerel

Maltepeli İşadamlarına 'Vietnam' Sunumu

Maltepeli İşadamlarına \'Vietnam\' Sunumu

Maltepe Belediyesi, aralarında Vietnam Ticari Müşaviri ve Vietnam Ticari Ofis Başkanı Le Phu Cuong’un da bulunduğu Vietnam heyetini ağırladı.

29.01.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi, aralarında Vietnam Ticari Müşaviri ve Vietnam Ticari Ofis Başkanı Le Phu Cuong'un da bulunduğu Vietnam heyetini ağırladı. Maltepe'deki ticari işletmelerle bir araya gelen heyet, ülkelerindeki yatırım olanaklarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Maltepe Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü, ilçedeki ticari işletmelerin temsilcilerine yönelik olarak, "Vietnam'daki dış ticaret olanakları"na ilişkin bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Vietnam Ticari Müşaviri ve Vietnam Ticari Ofis Başkanı Le Phu Cuong ve Vietnam Ticaret Ataşesi Ly Quoc, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Maltepe Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Hasan Hüseyin Yıldız ile çeşitli firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda Vietnam Ticari Müşaviri Le Phu Cuong, ülke ekonomisine ve dış ticaret ilişkilerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

ORTAKSIZ YATIRIM İMKANI

Le Pu Cuong sunumunda, Vietnam'ın hızla gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirterek, "Şu an 91 milyon nüfusa sahibiz, oldukça dinamiğiz ama Türk yatırımcıların Vietnam'a yatırım yapma konusunda tereddütleri var. Bu da, Çinli ve Güney Koreli şirketlerin daha avantajlı bir duruma geçmesine neden oluyor. Türk yatırımcılar bize en çok yerel ortak konusunu soruyor. Ancak Vietnam'da diğer ülkelerden farklı olarak Türk şirketleri ortaksız, kendi başlarına da yatırım yapabilir. Dış ticaret yatırımlarında Vietnam'da devlet, arazi kiralamada kolaylık sağlıyor. Ayrıca ülkemizde şirket kurmak oldukça kolay, bürokratik ayrıntılar az ve lisana hiç gerek yok. Sadece devlet kuruluşlarından alınan sertifika, bunun için yeterli oluyor" dedi.

Cuong sunum sonrası soruları yanıtlarken, Türk Hava Yolları'nın Vietnam'ın potansiyelini gördükten sonra Temmuz ayında direkt uçuşlara başlayacağının da müjdesini verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maltepeli İşadamlarına 'Vietnam' Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement