Maltepeli Vatandaşlar Aşureye Doydu - Son Dakika
Güncel

Maltepeli Vatandaşlar Aşureye Doydu

Maltepeli Vatandaşlar Aşureye Doydu

Maltepe Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle ilçenin üç farklı noktasında, çeşitli din temsilcileriyle birlikte 15 bin kişilik aşure dağıttı.

26.10.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle ilçenin üç farklı noktasında, çeşitli din temsilcileriyle birlikte 15 bin kişilik aşure dağıttı.

Muharrem ayının maneviyatını ve güzelliklerini Maltepeli vatandaşlarla paylaşmak isteyen Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu Mahalleriyle birlikte Maltepe Meydandaki iki farklı noktada aşure dağıttı. Maltepe Meydanı'ndaki aşure dağıtım noktasına gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, vatandaşlara aşure ikram etti. Başkan Kılıç'la birlikte Kenya ve Angola'dan gelen yetkililerin yanı sıra ilçede görev alan çeşitli din görevlileri de vatandaşlara aşure dağıtarak, dostluk ve kardeşlik mesajı verdiler. Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye çalışan Başkan Kılıç'ın aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

"AŞURE 12 TADIN BİRLEŞTİĞİ GİBİ KÜLTÜRLERİNDE BÜTÜNLEŞMESİ GEREKİYOR"

Aşure dağıtım törenine katılarak vatandaşlara aşure ikram eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Aşure dağıtımı artık geleneksel hale geldi. Geçen yılda Muharrem ayının son günü vatandaşlarımıza aşure dağıtmıştık. Aşure törenleri Türkiye'de ki kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin sembolü haline geldi. Zalimlere karşı başkaldırı olarak düzenlenen bir tören haline geldi. Kerbela'da yaşanan olayları genç nesillere taşımaya çalışıyoruz. Bu olayları genç kuşaklara taşırken, kinin ve nefretin değil, dostluğun, sevginin ve barışın hüküm gelebilmesi için mücadele ediyoruz. Anadolu kültürünü değişik ülke temsilcilerine anlatmaya çalışıyoruz. Aşurede 12 çeşit tadın nasıl bütünleşerek böyle güzel bir tat verdiğini ve kültürlerinde kaynaşarak bu kadar güzel olacağını onlara anlatmaya çalışıyoruz. Farklı kültürlerin bir araya gelerek birbirimizi anlayabileceğimizin en güzel örneğini burada sergiliyoruz" dedi.

"MALTEPE'DEN BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ, SEVGİ VE DOSTLUK MESAJI VERMEK İSTİYORUZ"

Maltepe'yi dünyaya tanıtmak istediklerini dile getiren Başkan Kılıç, "Maltepe'nin kapılarını dünyaya açmaya çalışıyoruz. Çünkü, Maltepe halkının hoşgörüsünü ve Anadolu insanının hümanizmini yüreğinde taşıyan bir ilçede yaşıyoruz. İstanbul'un büyük ilçelerinden bir tanesi ve bizlerde buradan bütün dünyaya barış ve sevgi mesajları vermek istiyoruz Burada yaptığımız çalışmalarla değişik kültürleri Maltepe'ye getirerek burada kaynaşma ortama oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin gülen yüzünü ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Sadece terör olaylarıyla ülkemizin anılmasını istemiyoruz Türkiye'nin tarihi var. Ne kadar zor koşullar olursa olsun, dün olduğu gibi birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirerek devam edeceğimizin mesajlarını bu meydandan vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Maltepe'nin üç farklı noktasında vatandaşlara görevliler tarafından 15 bin adet aşure dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maltepeli Vatandaşlar Aşureye Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement