Maltepeliler Kadınlar İçin ?hayata İz Bıraktı? - Son Dakika
Güncel

Maltepeliler Kadınlar İçin ?hayata İz Bıraktı?

Maltepeliler Kadınlar İçin ?hayata İz Bıraktı?

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, üç ülkeden çok sayıda kadının katıldığı 'Hayata İz Bırakıyoruz' etkinliği düzenledi.

07.03.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde, üç ülkeden çok sayıda kadının katıldığı 'Hayata İz Bırakıyoruz' etkinliği düzenledi. Etkinlikte 25 bin kişinin el bastığı 1.2 kilometre uzunluğundaki bez afiş, belediye önünden meydana kadar kadınlar ve erkekler tarafından açıldı.

Maltepe Belediyesi, kadın cinayetleri, şiddet ve tecavüzlerin önüne geçerek duyarlılık oluşturmak için 'Hayata İz Bırakıyoruz' etkinliği düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde gerçekleştirilen etkinlikte, 25 bin kişinin el bastığı 1.2 kilometre uzunluğundaki bez pankart, binlerce kadın ve erkeğin ellerinde belediye önünde ilçe meydanına kadar taşındı. Nijerya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Bosna Hersek'ten çok sayıda kadının da katıldığı etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları ve binlerce vatandaş katıldı.

'SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN'

Şiirlerin okunduğu, şarkılarla kadınların mücadelesine destek verildiği ve 'Hayata İz Bırakıyoruz' sloganlarının atıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Bugün biliyorsunuz 8 Mart değil 7 Mart. Biz, verdiğimiz bu mesajla istiyoruz ki yılda sadece bir gün değil her gün kadınların günü olsun. Kadınlarımıza, bizi doğuranlara, annelerimize saygı duyalım. Yaşamın her alanında onlara hak ettiği değeri verelim. Bizler de işte bu bakış açısıyla 1 hafta 10 gündür üzerinde çalıştığımız ve binlerce vatandaşımızın iz bıraktığı afişimizi açtık' dedi. Kılıç'tan sonra konuşan CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan da, kadınlar gününü kutladı. Konuşmalar sonrası Bosna Hersekli halk oyunları ekipleri, halk oyunu, dans ve sema gösterisi yaptı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maltepeliler Kadınlar İçin ?hayata İz Bıraktı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement