Mamak Belediyesi'nden Kızılay'a Kan Desteği - Son Dakika
Yerel

Mamak Belediyesi'nden Kızılay'a Kan Desteği

Mamak Belediyesi\'nden Kızılay\'a Kan Desteği

Sosyal sorumluluk projelerini başarıyla sürdüren Mamak Belediyesi, Kızılay’la birlikte kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

21.04.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal sorumluluk projelerini başarıyla sürdüren Mamak Belediyesi, Kızılay'la birlikte kan bağışı kampanyası gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesi başkanlık binası içinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası yıl içerisinde düzenli periyotlarla yapılıyor. 21 Nisan tarihinde Mamak Belediyesi'nin içinde yapılan kan bağışı kampanyasına sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan vatandaşlar ve personel katıldı. Kızılay ile birlikte düzenli olarak kan bağışı organizasyonları düzenlediklerini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kan bağışı kampanyalarında vatandaş desteğinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Akgül: "Kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Sağlıklı her birey düzenli olarak kan bağışlayarak hem kendi sağlığına katkı sunar hem de hayat kurtarır" dedi.

SAĞLIKLI HER İNSAN KAN BAĞIŞLAMALI

18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabiliyor. Kan bağışlamanın çok sağlıklı olduğunu dile getiren uzmanlar sağlıklı her insanın kan bağışlaması gerektiğini söylüyor. Kan vermek isteyen vatandaşlar, kan bağışlamadan önce bilgilendirme formu dolduruyor. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Belediyesi'nden Kızılay'a Kan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement