Mamak Belediyesinin 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı - Son Dakika
Yerel

Mamak Belediyesinin 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı

Mamak Belediyesinin 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı

Mamak Belediye Meclisinin yeni dönem ikinci toplantısı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yönetiminde gerçekleşti.

14.04.2014 10:35  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediye Meclisi'nin yeni dönem ikinci toplantısı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yönetiminde gerçekleşti.

Akgül'ün 2013 yılında Mamak'ta yapılan hizmetleri anlatmasının ardından meclisin ikinci birleşiminde 2013 yılı faaliyet raporu meclis üyeleri tarafından değerlendirilerek oylandı. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni dönemin yeniliklerin dönemi olacağını kaydeden Akgül, mali disiplini sağlayarak, gelir-gider dengesi bozulmayan güçlü bir mali sistemle hizmet hamlesi gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Akgül, "Göreve başladığım 2009 yılında 130 milyon TL ile devraldığım belediye bütçesini, 2013 yılında 262,4 milyon TL'ye, 2014 yılında da 270 milyon TL'ye yükselttik. Gerçekleşen bütçeyle hem geçmiş yılların borcunu ödedik, hem de yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Daha nice başarılara adım atmayı diliyorum" dedi.

Göreve geldiklerinde en temel problemin algı meselesi olduğunu kaydeden Akgül, Mamak'ı farkedilen bir ilçe haline getirdiklerini belirterek, "Bugün Mamak'ı Ankara'nın en çok konuşulan ilçelerinden biri haline getirdik. Mamak'ın sorunlarının çözülebileceğini gösterdik. Mamak'ı bir taraftan dönüşüm çalışmaları, diğer taraftan da yaşam kalitesi, eğitim, kültür, sanat, ulaşım, spor altyapısı ve çevresiyle bir marka haline getireceğiz" dedi.

5 yıl öncesine kadar Mamak'taki iskanlı yapı sayısının tüm yapılara oranının yüzde 45 olduğunu ve bu oranın 2014 yılında yüzde 65'e çıktığını belirten Akgül, "Mamak'ta 5 yılda 3803 iskan, 3552 yapı ruhsatı vererek, Mamaklılar için nitelikli yaşam alanları ürettik dedi. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam edeceğini kaydeden Akgül, "Sadece depreme dayanıklı konutlar yapmakla kalmayacağız, yeşil alanı, parkı, otoparkı ve sosyal tesisleri olan modern yaşam alanları oluşturacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Belediyesinin 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement