Mamak Bilimle Şenlendi - Son Dakika
Yerel

Mamak Bilimle Şenlendi

Mamak Bilimle Şenlendi

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yahya Kemal Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen “Fen Bilimleri ve Matematik Öğretmenleri için Uygulamalı Bilim Eğitimi” adlı projenin final etkinliği, Mamak Belediyesi Prof.Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

23.10.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yahya Kemal Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen "Fen Bilimleri ve Matematik Öğretmenleri için Uygulamalı Bilim Eğitimi" adlı projenin final etkinliği, Mamak Belediyesi Prof.Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Programa AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Etkinlik kapsamında 42 öğretmenin aldığı eğitimler sonrasında hayata geçirdiği 30 projenin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini birlikte kesen Gündoğdu, Akgül ve Güney, tüm stantları gezip, deney düzeneklerini inceleyerek bilgilendirme yapan öğretmenleri dinledi. Hazırlanan çılgın icatlar, bilim şovları ve deneylerin yer aldığı program kapsamında tüm öğretmenleri çalışmalarından dolayı kutlayan Akgül, "İnsan gücünü kat kat arttıran teknoloji ile hayatı kolaylaştıran, üretimi çoğaltan bir dönem yaşıyoruz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimizin, bilimle erken yaşta tanışmaları, projeler tasarlayıp üretmeleri hepimizi gururlandırmaktadır. Gelecekte bu ülkenin, bu milletin çok daha ileriye ulaşmasında gençlerimizden beklentilerimiz var. Medeniyetimizi çok daha yukarılara taşıyacak bu tür çalışmaları gönülden destekliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bilime dayalı projelerin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu da, "14 yıl İstanbul Bakırköy Ticaret Lisesi'nde öğretmenlik yaptım. Bu salonda gelecek Türkiye inşasında bu ülkeyi imar edecek öğretmen adayları, mühendis adayları görüyorum. Gençlerimizin yolu açık olsun" dedi.

"YETİŞEN VE GELİŞEN YENİ NESİLLER UMUT VAAT EDİYOR"

Projenin konu anlatımları, deneyler, uygulamalar ve rasathane gezileri ile oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "İnsanlar dünyaya geldiği ilk günden adeta öğrenmeye programlanmış gibidir. Kimi zaman büyüklerimizden, kimi zaman da küçüklerimizden yeni şeyler öğreniriz. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında öğretmenlerimize çeşitli konularda bilgilendirme toplantısı yapılarak proje semineri verilmiştir. Yetişen ve gelişen yeni nesiller umut vaat ediyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement