Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışına katıldı.

28.05.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışına katıldı.

Kursiyerlerin bir yıllık el emeği göz nuru ürünleri düzenlenen sergide görücüye çıkarken, özellikle el işlemeleri ve çeyizlik ürünler büyük ilgi gördü. Kursların kültür ve tarihin önemli çizgilerini ve renklerini yeni yetişen nesile aktarma aracı olduğunu kaydeden Akgül, "El emeği göz nuru eserler bir sonraki nesle ancak bu kurslar sayesinde aktarılıyor. Yerel yönetim olarak bizler de kadınlarımıza destek olmakta ve ürettiklerinin onlara geri dönüşünü sağlamak üzere uygun mekanlar ve ortamlar sağlamak için çalışıyoruz. Açılan kursların amacı sadece belge vermek değil üretken toplum oluşturmakla aile bütçelerini katkıda bulunmaktır" dedi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Açılışa Akgül'ün yanı sıra, meclis üyesi Ali Aydın, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kaya ve kursiyerler katıldı. Program, işaret dili kursiyerlerinin eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 23 yaş üzeri görme engelli öğrencilerin ront gösterisiyle devam eden program, müzik dinletisi ve kursiyerlerin Trabzon yöresi halk oyunları gösterisiyle son buldu. Muay Thai kursu öğrencilerinin Waikuri gösterileri ise büyük alkış aldı.

Mamak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları sayesinde binlerce kadının sosyal hayata merhaba dediğini kaydeden Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "Hanım kardeşlerimiz yeni şeyler öğreniyorlar ve bu işi sevdayla yapıp bir meslek haline dönüştürüyorlar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement