Mamak'ın Herkülü'nden Avrupa Üçüncülüğü - Son Dakika
Spor

Mamak'ın Herkülü'nden Avrupa Üçüncülüğü

Mamak\'ın Herkülü\'nden Avrupa Üçüncülüğü

28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı sporcularından milli takımı temsilen yarışan Berkant Yiğit, Avrupa Üçüncüsü oldu.

13.05.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Polonya'da gerçekleşen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı sporcularından milli takımı temsilen yarışan Berkant Yiğit, Avrupa Üçüncüsü oldu. Müsabakada 80 kilo koparma, 102 kilo da silkme yapan Yiğit, bronz madalyanın sahibi oldu. 29 ülkeden 246 sporcunun katıldığı müsabakada ay-yıldızlı formayı giyerek aldığı başarıyı Akgül ile paylaşan Mamak'ın Herkülü, müsabakalarda bir kilo bile bizim için çok önemli dedi. Başarılı halterciyi makamında ağırlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Amatör spor dallarına yaptığımız yatırımların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa ve Türkiye'de birçok şampiyonluklara ve derecelere imza atan kulübümüzle gurur duyuyoruz. Artık Mamak'ta, Türkiye'de değil Avrupa'da da tanınan bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz. Kulübümüz artık kendi sınırlarını aştı" diye konuştu.

KULÜBÜN ULUSLARARASI ALANDA MADALYA KAZANAN İLK SPORCUSU

Müsabakalara uzun saatler ayırarak, çok çalıştıklarını belirten takımın başarılı antrenörü İsa Altınyurt da, "Yıllardır amacımızın milli takım düzeyinde sporcular yetiştirmek olduğunu hep söyledik ve gerçekleştirdik. Önce milli takıma sporcu yetiştirdik, ardından Avrupa Şampiyonu çıkardık. Berkant kulübümüzün uluslararası alanda madalya kazanmış ilk sporcusu. O bir şampiyon. Yılmadı ve başardı. Bize kazandırdığı tesislerin yanı sıra her anlamda destek veren başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mamak'ın Herkülü'nden Avrupa Üçüncülüğü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement