Mamak'ta Çocuk Oyunlarına Akademik Eğitim - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Çocuk Oyunlarına Akademik Eğitim

Mamak\'ta Çocuk Oyunlarına Akademik Eğitim

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Mamak Belediyesi’nin iştiraki ile Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen Çocuk Dostu Sokak projesi çalışmaları, Prof. Dr. Neriman Aral koordinatörlüğünde devam ediyor.

29.01.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Mamak Belediyesi'nin iştiraki ile Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen Çocuk Dostu Sokak projesi çalışmaları, Prof. Dr. Neriman Aral koordinatörlüğünde devam ediyor.

Çocuk Dostu Sokak ve uygulamalar hakkında Mamak'taki anaokulu, anasınıfı ile 1. ve 2. sınıf öğretmenlerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitim semineri Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Figen Gürsoy ve Doç. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakcı tarafından yürütülüyor. Mamak Kültür Merkezi'nde (MKM) yapılan eğitim semineri ile Çocuk Dostu Sokak'ın en verimli nasıl kullanılabileceği, sokakta neler yapılabileceği ve ne tür oyunlarla çocukların gelişimine katkı sağlanabileceği katılımcı öğretmenlere etkileşimli bir şekilde anlatılıyor. Eğitim seminerleri 30 kişilik gruplar halinde Pazartesi, Salı ve Çarşamba olmak üzere hafta da üç gün altı oturum şeklinde gerçekleştiriliyor. Eğitimler sonrasında öğretmenlerin eğitimlerinde daha fazla dış mekan ve oyun alanlarını kullanmaları hedefleniyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, " Türkiye'nin ilk çocuk müzesi, en büyük çocuk oyun alanı gibi çocuklara yönelik projelere imza atan Mamak Belediyesi şimdi de Ankara Üniversitesi ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleşen proje doğrultusunda Mamaklı öğretmenleri çocuk dostu sokak ve çocuk oyunları hakkında bilgilendiriyor. Çocuklar için başlı başına bir eğlence olan oyunları onların karakterlerinin şekillendiği küçük yaşlarda en doğru şekilde nasıl kullanılabileceği Mamak'ta bulunan öğretmenlere anlatılıyor" dedi.

Proje kapsamında altı hafta devam etmesi hedeflenen seminerlerle yaklaşık 500 öğretmene hem Çocuk Dostu Sokak'ın en doğru şekilde nasıl kullanılacağı anlatılıyor hem de çocuk ve oyun ilişkisi üzerine kapsamlı bir biçimde eğitim veriliyor. Seminerde aynı zamanda önümüzdeki aylarda hizmete açılması planlanan Ankara Üniversitesi ve Ankara Kalkınma Ajansı ile Mamak Belediyesi işbirliğinde Yeşilbayır'da yapılan Çocuk Dostu Sokak hakkında öğretmenlere bilgi verilerek alanda yapılacaklar anlatılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Çocuk Oyunlarına Akademik Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement