Mamak'ta İftar Bereketi - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta İftar Bereketi

Mamak\'ta İftar Bereketi

Her akşam iki farklı mahallede iftar etkinliği düzenleyen Mamak Belediyesi Üreğil ve Kıbrısköy Mahallesi sakinlerini kurulan iftar sofralarında bir araya getirdi.

30.06.2015 11:08  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Her akşam iki farklı mahallede iftar etkinliği düzenleyen Mamak Belediyesi Üreğil ve Kıbrısköy Mahallesi sakinlerini kurulan iftar sofralarında bir araya getirdi.

Bir yandan Mamaklı hemşerilerinin taleplerini dinlerken bir yandan da sorunlara çözüm önerisi sunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün ilk iftar durağı Üreğil Mahallesi Yoncalık Konutları'nda düzenlenen mahalle iftarı oldu. Akgül'ün ikinci adresi ise Kıbrısköy Pazaryeri'nde kurulan iftar sofrasıydı. Gencinden yaşlısına bütün mahalle sakinlerine iftar sevinci yaşatan sofranın diğer konukları ise, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Mamak Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Hamza Aydoğdu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri oldu.

"KARDEŞLİK ESAS ALINMALI"

Mahalle iftarları ile komşuluk ilişkilerinin güçlendiğini, güzel bir gelenek oluştuğunu kaydeden Akgül, Ramazan ayında selamlaşmanın artması gerektiğinin ve komşuluk ilişkilerine daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akgül, "7'den 70'e her kuşaktan insan, Ramazan ayının coşkusunu yaşıyor. Vatandaşlarımız paylaşmanın, dayanışmanın ve sabrın ne büyük mutluluk olduğunun yeniden farkına varıyor. Sofralarımızın bu kadar kalabalık olması mahalleli olarak birlik ve beraberliğimizin, kardeşliği esas aldığımızın bir göstergesidir" diye konuştu.

KIBRISKÖY'E DÖRTLÜ TESİS

İftar sofralarının kurulduğu Kıbrısköy Pazar alanında mahalle iftarının bu yıl son kez gerçekleştiğini belirten Akgül, Kıbrısköy Mahallesi'nin yıllardır devam eden imar problemini çözüme kavuşturduklarını belirterek, geçtiğimiz Ramazan ayında müjdesi verilen Aile Merkezi, kültür merkezi, kapalı pazar ve bilgi evi'nin ihalesinin gerçekleştiğini çok yakında yapım çalışmasına başlanacağını belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün hem hizmet anlamında hem de vatandaşlarla iletişim konusunda başarılı bir belediye başkanı olduğunu kaydeden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, Suriye başta olmak üzere dünya Müslümanlarına karşı olan sorumlulukların da hatırlanması gerektiğine işaret etti. İpek, " Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi, kaynaklarının insanımıza hizmet olarak sunulması, sağlık hizmeti olarak sunulması, eğitim hizmeti olarak sunulması, belediye hizmeti olarak sunulması, tüm bunlar gerçekleşirken ülkemizin güçlü olarak büyümesi hepimizin boynunun borcudur. Hizmetleri yerine getirmek hem belediye başkanlarının hem de bizlerin görevidir. Ülke kaynaklarını sizlere hizmet olarak sunmak bizlerin görevidir" dedi. İpek, "Allah Ramazan'ı Ramazan tadında, bayramı bayram tadında geçirmenizi nasip etsin" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta İftar Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement