Mamak'ta Şehitler İzin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Şehitler İzin Gıyabi Cenaze Namazı

Mamak\'ta Şehitler İzin Gıyabi Cenaze Namazı

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri için Mamak’ta cuma namazı öncesinde mevlit okundu, cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.

12.09.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri için Mamak'ta cuma namazı öncesinde mevlit okundu, cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mamak Belediyesi, Mamak Müftülüğü ve Mamak Muhtarlar Derneği tarafından Mamak Çarşı İçi Cami'nde gerçekleştirilen organizasyona binlerce Mamaklı katıldı.

Mamak Çarşı İçi Caddesi ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftü Vekili Abdulkadir Özkaya, Mamak Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören, meclis üyeleri, başkan yardımcılarının da katıldığı gıyabi cenaze namazı öncesi hutbe okuyan Mamak Müftü Vekili Abdulkadir Özkaya vatandaşlara provokasyon uyarısında bulundu.

Özkaya, "Bugün de zorlu bir süreçten, ağır bir imtihandan geçiyoruz. Sınırlarımızın bittiği yerde savaş başlarken, zulümden kaçan milyonlarca insan vatanımıza sığınırken, bizi de ateş çemberinin içine çekmek isteyenler var. Elbette bu zor günler de geride kalacak. Allah'ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve süküna yeniden kavuşacağız. Ancak daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve tuzağın farkında olalım" dedi.

AKGÜL'DEN BİRLİK ÇAĞRISI

Ülke genelinde bir provokasyon havası estirildiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Teröre karşı hep birlikte güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Bin yıldır bu ülkede birlik ve beraberlik içersinde yaşayan milletimiz karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Hepimizin kavga ve şiddet ortamını körükleyecek davranışlardan ve hatalardan uzak durması gerekmektedir. Vatandaşlarımız bu süreçte sağduyulu hareket etmeli ve metanetini korumalıdır" diye konuştu.

"MUHTARLAR OLARAK TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Mamaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören'de Mamak'ta bulunan 66 mahallenin muhtarının da teröre karşı tek ses tek vücut olduğunu dile getirerek, "Mamaklı muhtarlar olarak hep bir ağızdan terörü lanetliyoruz. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızı çeşitli tahriklere kapılmaması çok önemli" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Şehitler İzin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika


Advertisement