Mamak'ta Vatandaşlar İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Vatandaşlar İftarda Buluştu

Mamak\'ta Vatandaşlar İftarda Buluştu

Mamak’ta Ramazan ayının bereketi ve samimiyeti her akşam kurulan mahalle iftarlarında doyasıya yaşanıyor.

08.07.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak'ta Ramazan ayının bereketi ve samimiyeti her akşam kurulan mahalle iftarlarında doyasıya yaşanıyor.

Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine ve çocuğuna tüm mahalle sakinlerinin bir araya geldiği iftarlarda birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri veriliyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hürel-Bahçelerüstü ve Şafaktepe Mahallesi sakinlerinin bir araya geldiği iftar sofralarına konuk oldu. Ramazan ayının dostluk ve dayanışma duygularının yaşandığı, ihtiyaç sahiplerinin hatırlandığı, komşuluk ilişkilerinin zirveye ulaştığı ay olduğunu kaydeden Akgül, iftar öncesinde kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Okunan ezanla birlikte aynı sofrada buluşan yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. Emine Rasim Özkaya İlköğretim Okulu bahçesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen mahalle iftarlarının ardından vatandaşlara hitap eden Akgül, "İlçemizin her günü güzel ama Ramazan ayı bir ayrı güzel geçiyor" dedi.

Ramazan bereketini Mamak'ın her sokağında hissetmek için mahallelerde gönül sofraları kurduklarını belirten Akgül, "Bu sofraların bereketi çok farklıdır. Burada asıl olan şey, yemek yemek değil, bu muhabbet iklimini birlikte yaşamaktır. Soframızı şereflendirdiniz, soframızı şenlendirdiniz. Bu güzel tablodan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İftara Meclis Başkan 2. Vekili Ali Aydın, Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ, Mustafa Orhan ve birim müdürleri de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Vatandaşlar İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement