Mamak'ta Zaferin 100'üncü Yılına Yakışır Anma - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Zaferin 100'üncü Yılına Yakışır Anma

Mamak\'ta Zaferin 100\'üncü Yılına Yakışır Anma

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Ankara Garnizonu’nda görevli askerler ile birlikte Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti.

19.03.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Ankara Garnizonu'nda görevli askerler ile birlikte Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, tören kıtası şehitler için saygı atışı yaptı. Daha sonra aileler şehit kabirlerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında dualar okunarak, kabirlere kırmızı karanfiller bırakıldı. Törenin ardından Kaymakam Kılıç ve Akgül, Mamak Belediyesi Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Çanakkale Şehitleri'ni anma törenine katıldı. Çanakkale'nin 100. yıl coşkusunun tüm Türkiye'de olduğu gibi Mamak'ta da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildiğini belirten Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, "Çanakkale Zaferi binlerce şehidimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazılan eşsiz bir tarihtir. Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Çanakkale Savaşı'nın herhangi bir savaş olmadığını kaydeden Akgül de, Çanakkale Zaferi'nin aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferi olduğunu söyledi. Akgül, "Çanakkale Zaferi'ni 100. yıl münasebetiyle bir programla değil, etkinlikler zinciri ile anıyoruz. O tarihe sahip çıkan bir milletimiz var. Çanakkale bir savaş kazanmakla elde edilen bir zafer değil. Her milletin geçmişinde kazandığı savaşlar vardır. Ama her milletin tarihinde destanlar yoktur. İşte bu milletin tarihinde sadece bir değil, üç tane destan vardır. İşte bunların en önemlisi de Çanakkale destanıdır. Çanakkale'de ecdadımız kefenini giyerek şehit olurken, bu milleti bize emanet etmişlerdir. Çanakkale'de aynı siperde 15 yaşındaki Edirneli Ali ile 65 yaşındaki Diyarbakırlı Ahmet amca omuz omuza şehit olmuşlardır. Biz o destanları unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ MÜJDESİ

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program öğrencilerin okuduğu Çanakkale şiirleri ile devam etti. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun Çanakkale türküleri eşliğinde oynadığı "Çanakkale" adlı oyun büyük alkış alırken, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mamak'taki okullarda düzenlediği Çanakkale konulu şiir, resim ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncü olan öğrencilerin de çeyrek altın ile ödüllendirildiği program, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Başkan Akgül, yarışmada dereceye giren öğrencileri 3 Nisan'da Çanakkale'ye göndereceklerinin müjdesini verdi. Programın ardından öğrencilerin Çanakkale konulu resim ve maketlerinin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Başkan Yardımcıları, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Zaferin 100'üncü Yılına Yakışır Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement