Mamak'taki 'Cami-Cemevi' Projesi İçin Yıkım Kararı - Son Dakika
Güncel

Mamak'taki 'Cami-Cemevi' Projesi İçin Yıkım Kararı

Temelini Meclis Başkanı Çiçek ile Çalışma Bakanı Çelik'in attığı cami-cemevi projesiyle ilgili, Mamak Belediyesi'nin iskan vermemesi üzerine yıkım kararı alındı.

13.05.2015 15:52  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel atma törenini, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ın birlikte attığı Ankara Mamak'taki cami-cemevi projesi için "paralel sermaye'' iddiaları üzerine yıkım kararı verildi.

BELEDİYE İSKÂN VERMEDİ

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, törenle başlayan ve finansmanı bazı işadamları tarafından sağlanan kompleks, 'Paralel sermaye" iddiaları üzerine yıkıma dönüştü. Mamak Belediyesi, "Mimari projeye uygun değil" diyerek iskân vermedi ve yıkım başladı.

MAMAK BELEDİYESİ: PROJEYE AYKIRI

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ ise Cami-Cemevi üzerindeki yıkım iddialarını doğrulayarak şunları söyledi: "Orayı yapanlar, iskan almak için bize başvurdular. Biz de baktık ki, mimariye aykırı yapılmış ve iskanı vermedik. Mimari projede minare yoktu. Minarenin yerine kule olması gerekiyor. O yüzden minare de yıkılmaya başlandı. Binayı projeye uygun hale getirirlerse biz de yeniden değerlendireceğiz."

2013 YILINDA PROTESTO EDİLMİŞTİ

Projenin temelinin atıldığı 8 Eylül 2013'ten başlayarak, özellikle inşaatın bulunduğu Mamak Tuzluçayır Mahallesi'nde protesto gösterileri düzenlenmiş, polis bu gösterilere müdahale etmişti.

Mamak\'taki \'Cami-Cemevi\' Projesi İçin Yıkım Kararı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mamak'taki 'Cami-Cemevi' Projesi İçin Yıkım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • SEKO: CEMEVİ CÜMBÜŞ EVİDİR 0 21 Yanıtla
  • sivridil: Alavilerin oy undan umidini kesince intikam planlari devreye giriyor 12 1 Yanıtla
  • Akapesever: Cami yıkan akape zihniyeti. Bu leke asırlar boyu sizi ve nesillerinizi bırakmayacak. 7 5 Yanıtla
  • hasan: Zihniyet farklı hani kardeşli 6 2 Yanıtla
  • çağdaş: 12 eylül de piyasaya sürülen 100 kenan evren mamulü karıştır barıştır politikasına benzetmek istemişlerdi zaten.herkesin inancı kendisine eğer ortak payda islam ise islam bize iyiliği emrediyor birbirimizi yemek yerine barışmış olsak ne güzel olur.. 7 0 Yanıtla
  • corc: beraber agiz tadıyla yaşamak imkansız zaten sanki birileri hiç uyumuyo bütün dertleri bu topraklarda huzur ortamı yaratmamak sen bende işte sag sol diye oyalanıp duruyoruz ALLAH sonumuzu hayır ede 7 0 Yanıtla
  • SSS: Feytullah Gülen'in desteklediği proje 5 1 Yanıtla
  • hsuvar: Zorluyorrrr 5 0 Yanıtla
  • anti06: Haber doğru arkadaşlar. . Ben orda oturuyorum, Yıkıma başladılar. . . 5 0 Yanıtla
  • Özden TAŞĞIN: SEKO diye kodla yazan kardeş, mezhebin, cinsiyetin, fikrin, zikrin ne bilmem ama kesinlikle inanıyorum ki sen bir TÜRK ve MÜSLÜMAN değilsin bu topraklara hainlik ettiğin aşikar, onun için sana söylenecek bir söz yok, çünkü insanlığından nasibini almamış almamışlara insan denilmeyeceğine göre. . . . . . . . . . . . 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement