Mamak Üç Büyük Spor Merkezine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Mamak Üç Büyük Spor Merkezine Kavuştu

Mamak Üç Büyük Spor Merkezine Kavuştu

Mamak Belediyesi tarafından yapılan 3 dev spor tesisi görkemli bir törenle kapılarını açtı.

15.03.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi tarafından yapılan 3 dev spor tesisi görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Mamaklıların büyük ilgi gösterdiği açılış programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ak Parti Ankara Koordinatörü Recep Yıldırım, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şölen havasında yapılan açılış sonrası Altın Bağlama Ödüllü Sanatçı İsmail Altunsaray sahne alarak Mamaklılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Açılışı yapılan 3 tesisin özellikle gençler için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; "Gençliğimiz bu spor merkezlerinde yetişerek, enerjisini doğru yerde kullanacak ve vatana, millete hayırlı birer birey olacak" dedi. Mamak'ta çok şeyin değiştiğini dile getiren Bakan Yıldız; "Mamak'ın çehresini Mesut kardeşim çok güzel bir şekilde değiştirdi. Kentsel dönüşümden yeşil alanlara yaşanan bu değişimi ve dönüşümü görüyoruz. 30 Mart'ta Mesut kardeşime yeniden hizmet hakkı verirseniz bu dönüşüm büyüyerek devam eder" dedi.

Açılışta konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "5 yıl boyunca sizden aldığımız emaneti söz verdiğimiz gibi koruduk. Sizlere söz verdiğimiz yatırımları tamamlamanın mutluluğu yaşıyorum. Bu gün açılışını yaptığımız Mamak'ın ilkelerinden olan 5 bin kişilik Mamak Spor Salonu, Başak Gençlik Merkezi-Spor Salonu ve 3 bin kişilik Şehir Stadı Mamak'ı sporun başkentti yapacak. 25 yılda yapılmayan hizmeti 5 yılda yaptık. Önümüzdeki dönemde de tüm Başkent'in gözdesi olacak projeleri hayata geçireceğiz" diye konuştu.

5000 kişilik Mamak Spor Salonu: Durali Alıç Mahallesi'nde 16 bin metrekarelik alanda inşa edildi. Spor salonu içerisinde fitness salonları, kafeteryalar, saunalar, localar, sığınak, sporcu ve hakem odaları ve sağlık odaları bulunuyor. Spor Salonu konser, miting, STK faaliyetleri ve her türlü kültürel ve sanatsal etkinliğin de Mamak'ta yapılmasını sağlayacak. Mamak Belediyesi Spor Salonu kapasitesi ve sahip olduğu teknik donatıyla Başkentin en büyük ve gözde spor salonlarından birisi.

Türközü Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 29 bin 600 metrekarelik ve 3 bin kişilik kapalı oturma alanına sahip, standart ölçülerde yapılan Mamak Şehir Stadı Mamak'ın ilkleri arasında yer alıyor. Statta 650 metre koşu yolu, tribünler içinde toplantı odaları, idari ofisler, sağlık odası, bay bayan hakem odaları, bay bayan soyunma odaları, VIP salonu, seyirci fuayesi, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu ve otopark mevcut. Şehir Stadı aynı zamanda FİFA tarafından verilen Star 2 belgesini Başkent'te alan ilk stat.

Başak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Başak Spor Merkezi 6 bin metrekarelik proje alanına sahip. 500 kişilik kapalı spor salonunda basketbol, voleybol sahaları, koşu yolu, fitness alanı ve çocuk oyun alanı bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Üç Büyük Spor Merkezine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement