Mamaklı Gençler Yazı Kent Tiyatrosuyla Değerlendiriyor - Son Dakika
Yerel

Mamaklı Gençler Yazı Kent Tiyatrosuyla Değerlendiriyor

Mamaklı Gençler Yazı Kent Tiyatrosuyla Değerlendiriyor

Binlerce gence sahneye çıkma fırsatı veren Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yaz tatilini tiyatroyla değerlendirmek isteyen gençlerinde tercihi oldu.

17.08.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Binlerce gence sahneye çıkma fırsatı veren Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, yaz tatilini tiyatroyla değerlendirmek isteyen gençlerinde tercihi oldu. Yıl içerisinde Mamaklıları tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu yaz döneminde de gençlere temel tiyatro kursları veriyor. 48 öğrencinin katılımıyla yapılan yaz kursları son derece eğlenceli derslerle gençlere tiyatronun kapılarını aralıyor. Lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan yaz kurslarında öğrencilere diksiyon, fonetik, sahne bilgisi, tiyatro tarihi gibi dersler veriliyor. Ekim ayına kadar devam edecek olan yaz kurslarında öğrencilere dersleri Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak tarafından veriliyor. Tiyatro eğitimi alan gençlere başarılar dileyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Kendini sahne sanatlarında geliştirmek isteyen ve yaz tatilini bu konuda bir fırsata çevirmek isteyen gençler Mamak Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi alıyor" dedi.

EKİM AYINDA 'TÖRE'Yİ SAHNELEYECEKLER

Yaz kurslarına katılan öğrenciler Ekim ayında bir de oyun sahneleyecek. 'Töre' isimli oyunu sahneleyecek olan gençler aynı zamanda ilk sahne deneyimlerini de yaşamış olacak. Anadolu'da bir köyde iki aile arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları anlatan oyun, aşılamayan ve toplumsal barışı engelleyen insanların bedelini yaşamlarıyla ödediği kuralları sorguluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamaklı Gençler Yazı Kent Tiyatrosuyla Değerlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement