Mamaklı Kursiyerlerden Göz Kamaştıran Eserler - Son Dakika
Yerel

Mamaklı Kursiyerlerden Göz Kamaştıran Eserler

Mamaklı Kursiyerlerden Göz Kamaştıran Eserler

Yesevi Aile Merkezi ve Boğaziçi Aile Merkezlerinde el beceri kursuna katılan hanımların yaptıkları birbirinden ilginç emekleri halkın beğenisine sunuldu.

18.06.2015 10:20  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi Ahmet Yesevi Aile Merkezi ve Boğaziçi Aile Merkezleri'nde el beceri kursuna katılan hanımların el emeği göz nuru dökerek yıl içerisinde yaptıkları birbirinden ilginç emekleri düzenlenen sergi ile halkın beğenisine sunuldu. Kursiyerlerin bir yıl ürettikleri eserlerin yer aldığı serginin açılışını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül, Meclis Üyeleri Selma Venedik, Ayşe Ekici ve Öznur Demirbilek gerçekleştirdi. İğne oyasından, aliminyum rölyefe, takı tasarımdan, tezhip, dikiş ve nakışa kadar pek çok branşta Ahmet Yesevi Aile Merkezi'nden yaklaşık 400 kursiyer ve dikiş, giyim, iğne oyası, rölyef, sabun ve perspektif olmak üzere 6 branşta Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'nden 300 kursiyerin çalışması göz kamaştırdı.

HOBİ MESLEĞE DÖNÜŞÜYOR

Sergiyi gezerek, çalışmalar hakkında bilgi alan Akgül, Aile Merkezi kurslarının hayat boyu öğrenmenin okullar ile sınırlı kalmadığının bir örneğini oluşturduğunu kaydetti. Hünerlerin hobiye ve mesleğe dönüştüğünü altını çizen Zeliha Akgül, Mamak Belediyesi'nin insanı yetiştirme noktasında Aile Merkezleri'nde birçok hizmeti bir arada sunduğunu belirtti. Akgül, "Hanımlarımızı kutluyorum. Bu gün sergiledikleri birbirinden ilginç el emeği göz nuru eserleri gerçekten göz kamaştırıyor" dedi.

HAFİZE TEYZE'NİN EL EMEĞİ

Kurslara yalnızca gençler ilgi göstermiyor.7'den 70'e tüm vatandaşlara hitap eden çalışmaların yapıldığı merkezde 1 yıldır eğitim alan Hafize Karaçalı (55), yaptığı aliminyum rölyef eserlerle ziyaretçilerden tam not aldı.Öğrenmenin ve üretmenin yaşının olmadığını belirten Kartaçalı, "Bu iş hem çok zor hem çok zevkli. Çalıştıkça bir şeylerin ortaya çıktığını görmek çok güzel. Burada öğrendiklerimi devam ettirmek, daha da geliştirmek istiyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamaklı Kursiyerlerden Göz Kamaştıran Eserler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement