Mamaklı Seğmenler Brezilya'daki Festivale Katıldı - Son Dakika
Güncel

Mamaklı Seğmenler Brezilya'daki Festivale Katıldı

Ulusal yarışmalarda Mamak'ı başarıyla temsil eden Mamak Belediyesi Folklor Ekibi'nin başarısı Türkiye sınırlarını aştı.

12.03.2014 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal yarışmalarda Mamak'ı başarıyla temsil eden Mamak Belediyesi Folklor Ekibi'nin başarısı Türkiye sınırlarını aştı. Mamak Belediyesi Folklor Ekibi Türk kültürünün en köklü öğelerinden biri olan folkloru ülkemizden on bin kilometre uzaklıktaki Brezilya'da sergiledi. Türkiye Brezilya Kültür Merkezi Saopaulo Şubesi tarafından Brezilya'ya davet edilen Folklor Ekibi 26. Uluslararası Pompeia Sokak Festivali'nde gösteri yaptı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Bölgesel ve ulusal bir çok yarışmada dereceler elde eden folklor ekibimiz gelen talepler doğrultusunda bir çok organizasyonda görev alıyor. Ülkemizden binlerce kilometre ötede kültürümüzü başarılı bir şekilde temsil eden Mamak Belediyesi Folklor Ekibine ve hocalarına bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorumö dedi.

100 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Brezilya'da düzenlenen Pompeia Sokak Festivalini her yıl 100 bin kişi ziyaret ediyor. Çok uluslu olarak gerçekleştirilen festivalde Türkiye'nin halk oyunlarını Mamak Belediyesi Folklor Ekibi tarafından yapıldı. 3 gün süren festivalde Mamak Belediyesi Folklor Ekibi Ankara Seğmen ve Van yöresi oyunları gösterildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mamaklı Seğmenler Brezilya'daki Festivale Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement