Manas Destanı'nın Kahramanı Kırgızlar Dostluk Rüzgarları Estirdi - Son Dakika
Yerel

Manas Destanı'nın Kahramanı Kırgızlar Dostluk Rüzgarları Estirdi

Manas Destanı\'nın Kahramanı Kırgızlar Dostluk Rüzgarları Estirdi

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde kardeş ülke Kırgızistan Keçiören’e konuk oldu.

23.06.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde kardeş ülke Kırgızistan Keçiören'e konuk oldu.

Kalaba Kent Meydanı'nı dolduran Keçiörenliler'in yanı sıra programa Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Cunusov, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Kırgızistan Fahri Konsolosu Mustafa Kurt katıldı.

"Sınırları aşan kardeşlikte gönül coğrafyamızın ortasında yer alan Kırgızistan'ı misafir ediyor ve onlara misafir oluyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Baba yurttan ana yurda geldiler. Barış ve huzur içinde giderek gelişen Kırgızistan ile iş birliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Yerel yönetimler olarak bizler de bu dostluğun gelişmesine katkı sunuyoruz. Kırgızistan Karakol Belediyesi ile Keçiören Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzaladık. Hayırlı olsun" dedi. Kırgız Kültür Evi'ni açtıklarını da hatırlatan Ak, Kırgız kültürünü yakından tanımak isteyenlere kültür evini ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ramazan'ın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederek, "Kırgızlı dostlarımızla gözlerimizin şekli farklı olsa da gözyaşlarımızın rengi aynıdır, biz aynı toprakların, aynı coğrafyanın insanlarıyız. 1991 yılında Kırgızistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke

olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"KIRGIZİSTAN'IN NÜFUSU TÜRKİYE HALKIYLA BİRLİKTE 86 MİLYON"

Türkler'le Kırgızlar'ın medeniyet, tarih, dil, din birliği yaptığının altını çizen Kırgızistan Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Cunusov ise, Mevlana'nın "İnsanları güzelleştiren gözü, yüzü değil ağzından çıkan sözüdür" cümlesini hatırlatarak, "Bizler Türkiye ile aynı şeyleri söylüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir programda Kırgızistan'ın nüfusunu merak edip sormuştu 6 milyon mu diye ben de kendilerine Kırgızistan'ın nüfusu Türkiye halkıyla birlikte 86 milyon demiştim. Bizlerin kardeşliğinin bir işareti de bayraklarımız. İki ülkenin de bayrağının rengi kırmızı, Türk bayrağında ay- yıldız, Kırgız bayrağında güneş var. Ay-yıldız 12 saat olan geceyi, güneş 12 saat gündüzü tanımlıyor, böylece iki ülke bir günü tamamlıyor" dedi.

Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Keçiören Belediyesi ile imzaladıkları kardeşlik protokolüne atıf yaparak, iki kardeş halk arasındaki iş birliğinin gelişip güçlenmesi temennisinde bulundu.

Programda Kırgızlı sanatçılar dansları ve müziklerinden seçkin eserler sunarlarken, Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev Başkan Ak'a Kırgız milli giysisi olan cepken ve kalpak hediye etti. Hediye takdiminin ardından gece, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

BAŞKAN AK'I DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI'NA DAVET ETTİLER

Öte yandan Kırgızistan Büyükelçisi Prof. Dr. İbrahim Cunusov, Karakol Belediye Başkanı Arrpachiev ve beraberindeki heyet, program öncesi Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Başkan Ak, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Kırgızistan'ı misafir etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Başkan Ak'ı Eylül ayında yaklaşık 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştirecekleri 2016 Dünya Göçebe Oyunları'na ve 25 Ağustos 2016'da düzenleyecekleri Bağımsızlık Günü törenlerine davet etti. Karşılıklı istişare ve tecrübe paylaşımlarının devam edeceği mesajlarının verildiği görüşmede Başkan Arrpachiev, "Türk dünyasının başı olan Atatürk'ün ismini vereceğimiz bir kültür ve spor merkezi yapmak istiyoruz, tecrübelerinizi ve desteğinizi yanımızda görmek isteriz" derken, Başkan Ak, "Tecrübelerimizi paylaşmaya her zaman hazırız" yanıtını verdi.

Karakol Belediye Başkanı Daniiar Arrpachiev, Başkan Ak'a Isıkgöl'ün tarihini anlatan bir kitap hediye etti. Başkan Ak da Arrpachiev'e Keçiören'i anlatan kitapla tecrübe paylaşımına katkı sunması temennisiyle "Hizmette 6 Altın Yıl" kitabını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manas Destanı'nın Kahramanı Kırgızlar Dostluk Rüzgarları Estirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement