Manavgat 5 Yaşında Kör Olan Gözü 65 Yıl Sonra Görmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Manavgat 5 Yaşında Kör Olan Gözü 65 Yıl Sonra Görmeye Başladı

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde, 5 yaşındayken kireç kuyusuna düşerek sol güzü tamamen kör olan 71 yaşındaki Nurten Kulğa, 65 yıl sonra yapılan ameliyatla yeniden görmeye başladı.

10.02.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde, 5 yaşındayken kireç kuyusuna düşerek sol güzü tamamen kör olan 71 yaşındaki Nurten Kulğa, 65 yıl sonra yapılan ameliyatla yeniden görmeye başladı. Manavgat İlçesi'nde yaşayan Nurten Kulğa, 5 yaşında ailesiyle gittiği memleketi Erzurum'un Pasinler İlçesi Saksı Köyü'nde bir inşaata ait kireç kuyusuna düştü. Sol gözü görme yetisini kaybeden tek gözüyle yaşamını sürdüren Nurten Kulğa, tedavi için birçok doktora götürüldü ancak çare bulunamadı. Zamanla sağ gözünün aşırı yorulması nedeniyle baş ağrısı da başlayan Kulğa, ışığa bakamadığı için gündüz dışarı çıkamadı. Sürekli ağrı kesici kullanan Kulğa, bu nedenle okula gidemedi hatta evlenemedi. Bu şekilde yaşamını sürdüren Nurten Kulğa, geçen sene 70 yaşına bastığında sağ gözü de katarakt nedeniyle görmemeye başladı.

Nurten Klğa, yeniden ışığı görebilmek için geçen yıl Konya Selçuk Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Nurten Kulğa, Prof. Dr. Ümit Kayış tarafından yapılan iki operasyonla yeniden görmeye başladı. 8 Nisan'da 5 yaşında görme yetisini kaybeden sol gözü, 27 Nisan'da ise katarakt nedeniyle görmeyen sağ gözünden ameliyat edildi. Önce sağ gözü sonra da 65 yıl önce kör olan sol gözü de görmeye başlayan Kulğa, büyük sevinç yaşadı. 70 yaşından sonra her iki gözüyle görmeye başladığını anlatan Nurten Kulğa, "Dünya ışığına çıktım. Baş ağrım geçti. Doktor, rahatsızlığımın günden güne geçeceğini söylemişti. Şimdi yeniden görüyorum" dedi.

ÖNCE SOL GÖZ AMELİYAT EDİLDİ

Nurten Kulğa'nın kardeşi, Melek Kulğa Sevinç de ablasının sağ gözünün de önceleri normalden az gördüğünü katarakt olup hiç görmemeye başlamasıyla birlikte çok endişelendiklerini söyledi. Katarakt ameliyatı için hastaneye gittiklerini ancak doktorun bir mucize yarattığı belirten Sevinç, "Ablamın 5 yaşından bu yana görmeyen sol gözü de açıldı. Şu an her iki gözü yüzde yüz görüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat 5 Yaşında Kör Olan Gözü 65 Yıl Sonra Görmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement