Manavgat'a Arap Turist Gelecek - Son Dakika
Yerel

Manavgat'a Arap Turist Gelecek

Manavgat\'a Arap Turist Gelecek

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, "MATSO BAKA işbirliğiyle 29 Temmuz'dan itibaren Manavgat'a Arap turistler gelecek" dedi.

13.04.2014 20:18  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, "MATSO-BAKA işbirliğiyle 29 Temmuz'dan itibaren Manavgat'a Arap turistler gelecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia'nın desteğiyle Birleşik Arap Emirliği (BAE) tarafından 7 tur operatörü ve 2 basın mensubunndan oluşan heyete, Antalya'da tanıtım turu düzenlendi. Turun Manavgat bölümü ise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve MATSO işbirliği ile gerçekleşti. Manavgat Şelalesi'ni gezen 9 kişilik heyet, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, tur sırasında düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Manavgat'a Arap turistlerin gelecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Manavgat'ın dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Bulgurlu, ilçenin "Gökyüzünün mavisiyle yarışan yeryüzü" olduğunu ifade etti.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş ise, 29 Temmuz'dan itibaren Air Arabia tarafından Körfez bölgesinden Antalya'ya direk uçak seferleri düzenleneceğini belirtti. "MATSO-BAKA işbirliği ile 29 Temmuz'dan itibaren Arap turistler tatil için Manavgat'a gelecek" diye konuşan Boztaş, şöyle devam etti: "Bu tur operatörleri Bursa, İstanbul ve Trabzon gibi Türkiye'nin bazı bölgelerine en çok Arap turistleri getiren firmalar. Direk uçuş olmadığı için bugüne kadar Antalya'ya Arap turist getirmiyorlardı. Antalya ve Manavgat'a gelmek isteyen Arap turist ise aktarmalı uçuş ile bu bölgeye yaklaşık 12-15 saatte gelebiliyordu. Antalya'ya direk uçuşlar başlamasıyla, Antalya ve Manavgat'a gelmek isteyen turistler uçakla yaklaşık 3,5 saatte Antalya'da olacak."

BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, bölgeye Arap turistlerin gelmesi için yaklaşık 2 yıldır çalışma yürüttüklerini belirterek  "Artık Arap turistleri Antalya bölgesinde çok görebileceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'a Arap Turist Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement