Manavgat Bisikletle Bayram Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Manavgat Bisikletle Bayram Yolculuğu

Manavgat Bisikletle Bayram Yolculuğu

İzmir'in Selçuk İlçesi'nden bisikletle yola çıkan Barım ailesi, Kurban Bayramı'nı Adana'daki akrabalarıyla geçirmek için yaklaşık 1500 kilometre pedal çevirecek.

07.09.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Selçuk İlçesi'nden bisikletle yola çıkan Barım ailesi, Kurban Bayramı'nı Adana'daki akrabalarıyla geçirmek için yaklaşık 1500 kilometre pedal çevirecek.

Selçuk'ta oturan Barın ailesi, hem tatil hem de Adana'daki akrabalarını bayramda ziyaret etmek amacıyla 19 Ağustos'tan bu yana pedal çeviriyor. Selçuk'tan yola çıkan 54 yaşındaki Adnan Barın, eşi 42 yaşındaki Ayşe Barın ve oğlu İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Batuhan Barın, Aydın, Bodrum, Muğla, Marmaris, Fethiye, Kaş, Demre, Kumluca, Kemer ve Antalya üzerinden Manavgat'a geldi. Side Antik Kenti, Manavgat Şelalesi başta olmak üzere ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezen aile, Alanya, Anamur, Mersin ve Tarsus'u geçip Kurban Bayramında Adana'da olmayı hedefliyor.

'BAYRAMDA ADANA'DA OLACAĞIZ'

Türkiye'de bisikletle seyahat eden birçok grup ve kulüp olduğunu anlatan Ayşe Barın, ancak kendileri gibi seyahat eden 3- 4 aile bulunduğunu söyledi. Kadınların bisikletle uzun mesafeli turlara çıkmasının Türkiye'de pek rastlanan bir durum olmadığını belirten Barın, "Daha önce İzmir kıyılarını, yarımadayı gezdik. Denizli ve Trakya bölgesini, İstanbul'u bisikletle gezdik. Şimdi ise Adana'ya bisikletle gitmeye karar verdik" dedi.

Bisiklet sürmenin zevkli ancak bazı zorlukları olduğunu anlatan Ayşe Barın, "Uzun yolda bazen duş yapma imkanı olmuyor. Erkekler her yerde hortumun altında bile girip duş alabiliyor. Bizim için biraz sıkıntılı. Ayrıca tuvalet sorunu da yaşıyoruz. Bunların dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Trafikte de sorun yaşamadım" diye konuştu.

'BİSİKLET, BİZİM SEYYAR EVİMİZ'

Bisikleti evi gibi gördüklerini ifade eden Ayşe Barın, "Bisikletimizde piknik tüpü, kamp malzemeleri, tabak, tencere, tava yani her şey var. Bisikletin sol tarafı mutfak, sağ tarafı ise oturma odamız. Pratik olabilen her şeyi yapabiliyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ BİSİKLETLE GEZDİK'

Adnan Barın ise bisiklet sürmeye bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Selçuk'ta başladığını ve ilçenin etrafındaki dağları ve tepeleri gezdiklerini kaydetti. Bugüne kadar Ege, Trakya ve Karadeniz bölgelerini gezdiklerini anlatan Adnan Barın, gezilerde vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti. Herkese bisiklete binmeyi tavsiye eden Barın, "Amacımız bunu insanlara anlatmak, bisikleti sevdirmek. Herkese bisiklete binmeyi tavsiye ediyoruz" dedi.

'MOTOSİKLET YERİNE BİSİKLET'

Ailenin mimarlık fakültesi öğrencisi Batuhan Barın ise çocukluğundan bu yana bisiklete bindiğini ve bu durumun artık kendisinde alışkanlık haline geldiğini söyledi. Üniversitede bisiklet aktivitelerini hiç kaçırmadığını kaydeden Barın, "Bisiklet sürmek keyifli. Hem yavaş gidiyorsunuz hem de doğayı görüyorsunuz. Bence gençler motosiklet yerine bisiklete binsin" dedi.

Görünüt Dökümü

--------------------

Manavgat Köprüsü üzerinden görüntü

Ayşe Barın konuşması

Adnan Barın'ın konuşması

Batuhan Barın'ın konuşması

Manavgat Irmağı kenarında gezinti

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/ MANAVGAT(Antalya), (DHA)

===========================================================

4)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat Bisikletle Bayram Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement