Manavgat - Çavuşoğlu: Dilleri Dönüyorsa Onlar da 'Bismillah' Desin - Son Dakika
Güncel

Manavgat - Çavuşoğlu: Dilleri Dönüyorsa Onlar da 'Bismillah' Desin

Manavgat - Çavuşoğlu: Dilleri Dönüyorsa Onlar da \'Bismillah\' Desin

Çavuşoğlu: Dilleri dönüyorsa onlar da 'Bismillah' desin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısını YSK'nın yasaklamasıyla ilgili, "Allah'ın kelamı ile işe başlamanın Cumhuriyet Halk Partisi'ne niye zararı var, neden korkuyorlar?

25.09.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu: Dilleri dönüyorsa onlar da 'Bismillah' desin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısını YSK'nın yasaklamasıyla ilgili, "Allah'ın kelamı ile işe başlamanın Cumhuriyet Halk Partisi'ne niye zararı var, neden korkuyorlar? Eğer dilleri dönüyorsa onlar da desinler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 4 yıldır Suriye ve Iraklı mültecilere ayrım yapmaksızın kapılarını açtığını söyledi. Bugüne kadar mültecilere 6.5 milyar dolar harcama yapıldığını aktaran Mevlüt Çavuşoğlu, her türlü imkanlarının karşılanmaya çalışıldığını anlattı. Çavuşoğlu, "Ama Avrupalıları görüyorsunuz, bugüne kadar 230 bin civarında ancak mülteci almışlar. Bizde 2 milyon mülteci var. Şimdi 100 bin, 200 bin mülteci gelecek diye tir tir titriyorlar. Biz onlara zamanında 'Gelin bu gözyaşını, kanı, zulmü beraber bitirelim ki bu insanlar evlerini terk etmesin' dedik" dedi.

'TERÖRİSTLERİ ÜLKEMİZDEN TEMİZLEYECEĞİZ'

Ülkede yaşanan terör olaylarına değinen Mevlüt Çavuşoğlu, teröre karşı amansız mücadele verildiğini kaydetti. Çavuşoğlu, "İnşallah ülkemizde terör sona erer, sona ermesi de gerekiyor. Amansız bir mücadele veriyoruz. Bizim iyi niyetimizi suistimal ettiler. Bizim 'terör bitsin' diye samimi girişimlerimizi maalesef suistimal ederek tam tersi faaliyetlerde bulundular. Ama artık bizim onların verdiği sözlere inanmamız mümkün değil. Silahı bıraktıklarını, silahı gömdüklerini, terörü terk ettiklerini, bıraktıklarını görmemiz lazım, inanmamız lazım. ya onlar silahı bırakacak, silahı gömecek, ya biz sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Terörü ve teröristleri ülkemizden temizleyeceğiz" diye konuştu.

'KÜRTLERİ İSLAM DİNİNDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Kürt vatandaşların da gerçeği görmeye başladığına dikkati çeken Mevlüt Çavuşoğlu, "Kürt vatandaşlarımıza baktığınız zaman muhafazakar ve dindar. Bugün zaten Güneydoğu'da oynanan en büyük oyun da bu. Onları İslam dininden ve muhafazakarlıktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunun da baş aktörü PKK terör örgütüdür. Ama Kürt vatandaşlarımız da gerçeği görmeye başladılar ve onlar da PKK'nın gerçek yüzünü bir kere daha gördüler. Operasyonlara aralık vermeden devam ettirmemizi istiyorlar" şeklinde konuştu.

'HER İŞİMİZE BESMELEYLE BAŞLIYORUZ'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısını yasaklamasına ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP'nin besmeleyle bir işe başlamaktan neden korktuğuna anlam vermediklerini söyledi. Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Şu andaki partinin çok değişik gruplardan oluştuğunu biliyoruz, hem mecliste hem de parti yapısında. Ama hiç kimse hiçbir müslümanı ve bizi 'haydi bismillah' demesinden alıkoyamaz. Biz her işimize 'Bismillahirrahmanirrahim' diye başlıyoruz. Bu seçime de 'haydi bismillah' dedik. Allah'ın kelamı ile işe başlamanın Cumhuriyet Halk Partisi'ne niye zararı var, neden korkuyorlar? Onlar da desinler. Eğer dilleri dönüyorsa onlar da desinler, vardır mutlaka dilleri dönen. Genellemek istemiyorum, 'onlar dinsiz ya da inançsız' demek istemiyorum, yanlış anlamasınlar. Onlar da desin, başkaları da desin, bu bizim tekelimizde olan bir şey değil ki. Her müslümanın her gün söylediği, kaç kere kullandığı bir kelam."

'İKİSİ DE TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

ABD'nin YPG'yle ilgili açıklamalarına ilişkin soru üzerine ise Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Maalesef terör örgütleri arasında ciddi bir ayrım yapılıyor. Yani radikal, ya da onların tabiriyle İslamist, ya da seküler olan teröristler. DEAŞ'la mücadele eden, etmeyen terör örgütleri. Şimdi iki terör örgütü bölgede güç için savaşıyorsa ikisinden birisi daha iyi diyemezsiniz. İkisi de terör örgütüdür. İkisi de lanetlidir. İkisi de yok edilmesi gerekiyor. Şimdi DEAŞ'la mücadele ediyor, savaşıyor diye başka bir terör örgütünü meşru görmek çok ciddi bir hatadır. Bunu da maalesef batılı dostlarımız yapıyorlar. Zaten terörün bugün dünyada başarılı olmasının ve giderek güçlenmesinin sebebi de budur. Altında da bu yatıyor. Terörün her türlüsüyle kararlı bir şekilde mücadele etme konusunda büyük bir eksiklik var. Terörün tanımıyla ilgili de ciddi bir eksiklik var. Uluslararası kabul edilmiş bir tanım. İşte o tanımın olmaması o eksikliğin sonucunda da PYD ile ilgili değişik görüşler var."

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

AKParti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ın ardından geçtiği Serik İlçesi'nde Töngüşlü Mahallesi Merkez Camii'nde cuma namazı kıldı. Çıkışta vatandaşlarla bayramlaşan Çavuşoğlu, Mardin'in Midyat İlçesi'nde BOTAŞ petrol boru hattının geçtiği güzergahta, 2 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan jandarma komando er Barış Akkabak'ın Kozan Mahallesi'nde oturan dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak'ı ziyaret etti. Dede ve anneannenin elini öpen Çavuşoğlu, Ramazan Akkabak'ın gözünün durumunu sordu. Ramazan Akkabak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiğini belirtirken, heyetin vereceği rapor doğrultusunda sol gözünün tedavisinin yapılacağını, sağ gözünden de katarakt ameliyatı olacağını anlattı. Anneanne Havva Akkabak ise Çavuşoğlu'ndan, şehidin dayısı Şaban Akkabak ile kardeşi Veli Demir'e iş istedi. Çavuşoğlu, "Devlet şehit yakınlarından en az iki kişiyi işe alıyor. Devletimiz kanun çıkardı. Bayramdan sonra onlara iş olanağını sağlarız" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'nda partililerle bayramlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat - Çavuşoğlu: Dilleri Dönüyorsa Onlar da 'Bismillah' Desin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ademoğlu : Türkiyedeki herkesin diki dönüyor. İstismar etmeye gerek !! Buradı Türkiye. Arabistan değil. 1 0 Yanıtla

Advertisement