Manavgat Göç İdaresi Grup Başkanlığı Dünya Göçmenler Gününde Hizmete Başladı - Son Dakika
Yerel

Manavgat Göç İdaresi Grup Başkanlığı Dünya Göçmenler Gününde Hizmete Başladı

Manavgat Göç İdaresi Grup Başkanlığı Dünya Göçmenler Gününde Hizmete Başladı

Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı olarak Manavgat’ta Göç İdaresi Manavgat İlçe Grup Başkanlığı hizmet vermeye başladı.

18.12.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı olarak Manavgat'ta Göç İdaresi Manavgat İlçe Grup Başkanlığı hizmet vermeye başladı. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Emek Mahallesindeki ek hizmet binasında 18 Aralık Dünya Göçmenler Gününde hizmete başlayan Manavgat İlçe Göç İdaresi Başkanlığında Manavgat'ın yanı sıra İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde ikamet eden yabancıların ikamet iş ve işlemleri yapılacağı bildirildi.

GÖÇ İDARESİ MANAVGAT İLÇE GRUP BAŞKANLIĞI'NDA YAPILACAK İŞLEMLER

Manavgat İlçe Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada Manavgat'ta yapılacak işlemler hakkında şu bilgilere yer verildi:

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunda geçen kısa, dönem, uzun dönem, öğrenci ve aile ikamet izinlerinin iş ve işlemleri yapılacak. Bu iş ve işlemler daha önce ikamet izni olmayıp başvuru yapacaklar için ilk başvuru, geçerli bir ikamete sahip olanlar için ise uzatma başvurusu şeklinde www.goc.gov.tr adresinde yer alan E-ikamet modülünden kolay bir şekilde yapılabilecek. İlk başvuru sahibi yabancılar randevu tarih ve saatinde grup başkanlığına bizzat kendisi başvuru yapacak olup, uzatma başvurusu sahipleri başvuru yaptıktan sonra bilgi ve belgelerini hazırlayıp 5 iş günü içinde posta ile belgelerini gönderecekr. Yabancıların bilgi değişikliklerini 20 iş günü içinde bizzat grup başkanlığına gelerek kolay bir şekilde yapabilecekler.

İlçede yaşayan yabancıların diğer kurumlarla olan iş ve işlemleri nedeniyle kurumların ihtiyaç duyduğu bilgiler için yapılacak yazışmalar, İlçe Grup Başkanlığı aracılığıyla yürütülecek.

Grup başkanlığında iş ve işlemleri takip etmek ve bilgi almak için sadece yabancının kendisi, yasal temsilcisi (veli ve vasisi) ve vekaletname vermiş avukatı aracılığıyla yapabilecek 3. Kişilere (takipçiler, aracılar, komisyoncu ve danışmanlar) bilgi ve belge verilmeyecek - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat Göç İdaresi Grup Başkanlığı Dünya Göçmenler Gününde Hizmete Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement