Manavgat'ta Balık Ölümleri - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Balık Ölümleri

Manavgat\'ta Balık Ölümleri

Manavgat ırmağı ile denizin birleştiği bölgenin yakınlarında Ayıgürü mevkisi olarak bilinen bölgede bulunan balık çiftliklerinde son 2 gün içerisinde 500 bin balığın öldüğü bildirildi.

09.08.2016 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat ırmağı ile denizin birleştiği bölgenin yakınlarında Ayıgürü mevkisi olarak bilinen bölgede bulunan balık çiftliklerinde son 2 gün içerisinde 500 bin balığın öldüğü bildirildi.

Dersu Balıkçılık Şirket Müdürü Mustafa Keçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat Barajı'ndan Manavgat Irmağı'na su bırakılmadığını, denizden gelen tuzlu su nedeniyle balıkların öldüğünü öne sürdü.

Bölgede 3 çiftlik bulunduğunu belirten Keçer, kendi çiftliklerinde 230 bin dolayında balık bulunduğunu, bunların büyük bölümünün öldüğünü, kalanlarının da tuzlu sudan dolayı yaşamasının mümkün olmayacağını kaydetti.

Keçer, "Burada bulunan 3 çiftlikte yaklaşık 700 bin balık var, bunların yaklaşık 500 bini telef oldu. Bunun mali tablosu ise 1 milyon lira civarındadır. Sadece balıklar değil ırmaktaki tüm canlılar bu durumdan etkilenmektedir" dedi.

Yaklaşık 1,5 aydır ufak tefek su kesintilerinin yaşandığını, bu süreçte kayıplarının az olduğunu dile getiren Keçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hafta sonunda barajdan ırmağa su bırakılmaması nedeniyle ırmaktaki su oranı deniz seviyesine düştü. Deniz seviyesine düşmesinin ardından denizden ırmağa büyük ölçüde tuzlu su karıştı. Tuzlu suyun ırmağa karışmasıyla bir taraftan balıkların yaşayabilmesi için 20-23 derece olması gereken ırmak suyu sıcaklığı 28 derecelere yükselirken diğer taraftan ırmağa karışan tuzlu su balıkların ciğer ve böbreklerinin zarar görmesine ve balıkların ölümüne neden olmuştur. İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarmadan gelip gerekli incelemeler ve raporlar tutuldu. Sorumlular hakkında gerekenin yapılacağına inanıyoruz. Yetkililerden bir an önce gerekli önlemleri almalarını istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Balık Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement