Manavgat'ta, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Manavgat\'ta, Mısır\'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından cuma namazı sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme, çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katıldı.

11.04.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından cuma namazı sonrasında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme, çok sayıda dernek üyesi ve vatandaş katıldı. Ellerinde döviz ve pankartlarla meydana gelen grup, 'Rabia' işareti yaparak, slogan attı. Saadet Partisi Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak ve partililerin de destek verdiği eylemde, grup adına açıklama yapan AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, Mısır'daki idam kararlarının bir insanlık suçu olduğunu, alınan bu kararın Mısır'ı iç savaşa sürükleyeceğini söyledi.

İDAM KARARI İÇ SAVAŞA SÜRÜKLER

Darbe etkisi altındaki yargının idam kararına şaşırmadıklarını belirten Gayretli, Cuntanın askerleri ve polisleri tarafından 3 bine yakın insan şehit edilmiş, on binlerce insan yaralanmıştır. 1900 sivil sözde mahkemeye çıkarılmış ve 20 dakikalık duruşmada 529 idam kararı okunmuştur. Bu idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi yoktur dedi. Gayretli, Mısır'da yaşanan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerektiğini söyledi. Grup, bir süre meydanda slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement