-Manavgat'ta Naras Barajı'nda Dolgu Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

-Manavgat'ta Naras Barajı'nda Dolgu Çalışmaları Başladı

-Manavgat\'ta Naras Barajı\'nda Dolgu Çalışmaları Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Manavgat'ta yapılması planlanan Naras Barajı'nın gövde dolgu çalışmalarına başlandı.

28.05.2013 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Manavgat'ta yapılması planlanan Naras Barajı'nın gövde dolgu çalışmalarına başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Manavgat'ın 40 yıllık rüyası olan ve ilçesinin 20 kilometre kuzeyinde Naras Deresi üzerinde yapımı devam eden Naras Barajı'nın silindirle sıkıştırılmış beton gövde dolgu çalışmaları başladığı, barajın derivasyon tüneli, vana odası ulaşım tüneli, gövde sıyırma kazıları ve gövde içerisinde bulunan memba batardosu inşaatının ise tamamlandığını kaydedildi.

Rezervuar alanındaki kamulaştırma çalışmalarının yüzde 84'ünün tamamlandığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun temelini attığı ve resmi iş bitim tarihinin 23 Mayıs 2014 olduğu baraj, Eroğlu'nun yüklenici firma ile yaptığı pazarlıklar sonucu 23 Temmuz'a çekilmişti. Naras Barajı'nın tamamlanması ile Manavgat Ovası'nda pompajla sulanan brüt 55 bin 550 dekar alanla bu alana ek olarak 15 bin 870 dekar alanın cazibeli olarak sulanması sağlanacak.

Toplam 71 bin 420 dekar alanın cazibe ile sulanacağı barajın tamamlanmasıyla Manavgat ilçesi taşkınlardan korunacak, ayrıca bu barajla Oymapınar Barajı'ndan ek olarak 20 milyon 800 bin kilowatt.saat enerji üretilmesi sağlanacak." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel -Manavgat'ta Naras Barajı'nda Dolgu Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement