Mancini: Pellegrini Şanslıydı - Son Dakika
Spor

Mancini: Pellegrini Şanslıydı

Mancini: Pellegrini Şanslıydı

Manchester City'nin eski teknik direktörü Roberto Mancini, İngiliz ekibi kendisinden devralan meslektaşını kızdıracak bir açıklama yaptı.

18.03.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan teknik adam, CNN'e yaptığı açıklamada, "Pellegrini şanslıydı çünkü güçlü bir takım devraldı. Ve elindeki imkanlarla daha da iyi oyuncular alabilir. Bence City her yıl şampiyonluklar kazanmak için mücadele etmek zorunda" dedi.

2009-2010 sezonu devre arasında Manchester City'nin başına geçen Roberto Mancini, FA Cup ve Premier Lig şampiyonukları yaşayarak kulübün iki kulvardaki uzun yıllar süren hasretini sonlandırmıştı.

Mancini'nin 2012-2013 sezonu sonunda ise görevine son verilmiş ve boşalan koltuğa Şilili teknik adam Manuel Pellegrini oturmuştu. Pellegrini ilk sezonunda takımını Premier Lig ve İngiltere Lig Kupası şampiyonluğuna taşımıştı.

Bu sezon ise önce Lig Kupası'na ardından FA Cup'a veda eden Manchester City, Premier Lig'de de 1 maç fazlası olmasına rağmen lider Chelsea'nin 6 puan gerisine düşmüştü.

Dünyanın en pahalı kadrolarından birine sahip olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde de bir türlü çıtayı yükseltemeyen Manchester City, 2. tur rövanşında Barcelona deplasmanında küçük çaplı bir mucize arayacak.

Tüm bu gelişmelerin ardından koltuğu sallanmaya başlayan 61 yaşındaki Pellegrini ise, her sezon kupa kazanmak gibi bir baskısı olmadığını söyleyip hakkındaki eleştirileri daha da körüklemişti.

Pellegrini, Manchester City'nin başına geçtiğinden beri transfere toplam 172.1 Milyon Pound harcadı.

addCustomPlayer('1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc', '', '', 620, 569, 'perf1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc', 'eplayer16', {age:1417474883000});

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Mancini: Pellegrini Şanslıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement