Manda Sütünden Yapılan Ürünler İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Manda Sütünden Yapılan Ürünler İlgi Görüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kızılırmak Deltasından görüntüler Manda yetiştiricisi İsmail Metin ile röportaj Manda ürünlerinden görüntüler Manda yetiştiricisi İsmail Metin manda ürünlerini tanıtırken görüntü Manda sütünden yapılan ürünler ilgi görüyor Bafra'nın Kızılırmak Deltasındaki Kuş Cenneti'nde beslenen mandalardan elde edilen süt ürünleri Türkiye geneline gönderiliyor.

15.06.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kızılırmak Deltasından görüntüler

Manda yetiştiricisi İsmail Metin ile röportaj

Manda ürünlerinden görüntüler

Manda yetiştiricisi İsmail Metin manda ürünlerini tanıtırken görüntü Manda sütünden yapılan ürünler ilgi görüyor

Bafra'nın Kızılırmak Deltasındaki Kuş Cenneti'nde beslenen mandalardan elde edilen süt ürünleri Türkiye geneline gönderiliyor.

Samsun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin olmazsa olmazı olan manda ürünlerini, Türkiye pazarına ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Deltaya gelen ziyaretçilere, manda sütünden yaptıkları ürünleri tattırdıklarını anlatan Metin, "Samsun, manda yetiştiriciliğinde Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Manda ürünleri, Kuş Cenneti'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Misafirlerimiz, hediye paketleri alarak memleketlerine götürüyor. Bu sayede manda ürünlerinin Bafra ilçesinde olduğunu duyurduk." dedi.

Manda sütünden yapılan yoğurt, kaymak, tereyağı, peynir gibi ürünleri İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Ordu, Kastamonu gibi pek çok ile gönderdiklerini dile getiren Metin, ürünlerin hepsini çiftliklerdeki mandalardan elde edilen sütlerten yaptıklarını kaydetti.

Manda sütünden yapılan ürünlerde hiçbir katkı maddesi bulunmadığını ifade eden Metin, "Bu ürünlerin hepsi doğal manda sütü ve manda yoğurdu ile yapılmaktadır. Çünkü burada bulunan mandalar, doğal ortamda beslenmektedirler. Manda sütü çok değerli ve sağlık açısından şifalıdır. Manda sütünün yağ oranı yüksek ama zararsız, faydalı bir üründür." diye konuştu.

Manda Sütünden Yapılan Ürünler İlgi Görüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manda Sütünden Yapılan Ürünler İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement