Mandela'nın Cenaze Törenindeki Çevirmen Skandalı - Son Dakika
Güncel

Mandela'nın Cenaze Törenindeki Çevirmen Skandalı

Mandela\'nın Cenaze Törenindeki Çevirmen Skandalı

Olayla bağlantılı olduğu tahmin edilen iktidar partisinin 2 üyesi istifa etti.

21.01.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela için düzenlenen törende anlamsız el kol hareketleri yaparak skandala neden olan çevirmen olayıyla ilgili bağlantılı olduğu tahmin edilen iktidar partisinden 2 kişinin istifa ettiği bildirildi.

The New Age gazetesinin haberine göre, iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nde (ANC) geçmiş dönemlerde üst düzey görevlerde bulunan ve çevirmeni kiralayan şirketin sahibi olan Bantubahle Xozwa ile eşi Cikizwa'nın partiden istifa ettiğini belirtti.

Şirketi sahibi Xozwa ise çevirmen Thamsanqa Jantjie'nin 10 Aralık'taki törende şirket için çalışmadığını belirtti. 5 Aralık'ta hayatını kaybeden Mandela için düzenlenen tören sırasında aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın da bulunduğu dünya liderlerinin konuşmalarını işitme engelliler için işaret diline çevirmekle görevlendirilen Jantie, hiçbir anlam ifade etmeyen el kol hareketlerinde bulunduğu için sahte çevirmenlikle suçlanmıştı.

Yerel bir gazeteye açıklama yapan Jantjie, şizofreni hastası olduğunu itiraf etmiş, tören sırasında halüsinasyonlar görüp sesler duymaya başladığını söylemişti.

Afrika Ulusal Kongresi (ANC), Jantjie'nin daha önce de birçok kez çevirmen olarak görev yaptığını belirtirken, Güney Afrika İşitme Engelliler Federasyonu Sözcüsü Andries van Niekerk, tören sırasında yaşananları kabul edilemez olarak nitelemişti.

Olayın ardından soruşturma başlatılırken, engellilerden sorumlu Bakan Yardımcısı Hendrietta Bogopane-Zulu, tören için Jantie'yi görevlendiren çeviri firması sahibinin skandalın ardından kayıplara karıştığını açıkladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mandela'nın Cenaze Törenindeki Çevirmen Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement