Mandela'nın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mandela'nın Ölüm Yıl Dönümü

Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Mandela, adına kurulan vakıfta anıldı Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vekili ve Yardımcısı Ramaphosa: "Nelson Mandela ve arkadaşlarının sayesinde bugün çok daha iyi bir konuma geldik"

16.12.2014 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vekili ve Yardımcısı Cyril Ramaphosa, "Nelson Mandela ve arkadaşlarının sayesinde bugün çok daha iyi bir konuma geldik. Onurlu ve güven sahibi olduk" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vekili ve Yardımcısı Ramaphosa, Mandela'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla Johannesburg kentinde bulunan Nelson Mandela Vakfı'nda konuşma yaptı. Ramaphosa, "Demokrasi ve Güney Afrika ulusunun babası" olarak anılan Mandela'nın ölüm yıldönümü anısına konuşmaktan onur duyduğunu belirterek, "Bugün burada Mandela'nın mirasını yeniden düşünmek üzere toplandık. Bu mirası özenle takip etmeyi ve uygulamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Mandela'nın bir "erdem örneği" olduğunu ifade eden Ramaphosa, "Madiba"nın sıkça kendisinin aziz olmadığını belirttiğini; hata yapacak kadar cesaret sahibi olduğunu, aynı zamanda kusurlarını kabul edecek kadar da irfan sahibi olduğunu vurguladı.

Devlet olanaklarının kötüye kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Ramaphosa, Madiba'nın ahlaki prensiplerinin öncülüğünde davranılması gerektiğini hatırlattı.

Madiba'nın uzun yürüşünü sürdüreceklerini ifade eden Ramaphosa, onun ilkeleri ışığında yoksullukla eşitsizlikle mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Gauteng

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mandela'nın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement