Mangala Yeniden Canlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Mangala Yeniden Canlandırılacak

Mangala Yeniden Canlandırılacak

Harran Belediyesi, bölgeye özgü zeka ve strateji oyununu yeni nesillere aktarmak için Mangala Turnuva düzenliyor.

07.04.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Ovası'na özgü bir zeka ve strateji oyunu olan, unutulmaya yüz tutmuş 'Mangala', Harran Belediyesi tarafından düzenlenecek turnuvayla yeni nesillere aktarılacak.

Zekasına güvenen herkesin katılabileceği turnuva sonunda, ilk 3'te yer alan yarışmacılara çeşitli ödüller dağıtılacak. Ayrıca, turnuvaya katılan herkese sertifika verilecek.

'Mangala Turnuvası'na katılmak isteyenler, kimlik fotokopisi ile birlikte 15 Nisan 2016 Cuma gününe kadar Harran Belediyesi'ne müracaat ederek, müsabakalara katılabilecek.

'ATALARIMIZIN OYNADIĞI OYUNU GENÇLERE AKTARACAĞIZ'

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, genellikle Şanlıurfa ve ilçelerinde oynanan 'Mangala' oyununun, zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Atalarımızın oynadığı bu zeka oyununun yeniden canlandırılması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla bu turnuvayı düzenliyoruz" dedi. Turnuvayı her yıl tekrarlayarak, geleneksel hale getireceklerini ifade eden Özyavuz, şöyle devam etti: "Turnuvaya ciddi bir katılım bekliyoruz. İnşallah bu turnuva vesilesiyle, bölgenin bilinen en eski oyunlarından olan Mangalayı genç kardeşlerimize aktaracağız"

Mangala oyunu, 2 kişi arasında, her çukura 7 taş olmak üzere 14 çukur ve toplam 98 taşla oynanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mangala Yeniden Canlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement