Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika
Güncel

Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Manisa'da bu yıl 10. kez düzenlenen Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından yapıldı.

03.11.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da bu yıl 10. kez düzenlenen Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından yapıldı.

Manisa Fuar Merkezi'nde 3- 6 Kasım tarihleri arasında saat 10.00 ile 19.00 arasında ziyaret edilebilecek fuara katılan 100'ün üzerinde firma, son teknoloji tarım aletleri ve tarım sektöründeki yenilikleri tanıtıyor.

Açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Güvençer, fuarın Manisa'ya yakıştığını belirterek, tarımın tüm dünya için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, doğrudan tarımla ilgili olan olmayan tüm kurumlarıyla bu sektörün stratejik öneminin farkında olduğunu dile getiren Vali Güvençer, şöyle konuştu:

"Önemli adımlar atılıyor, bundan sonraki adımların zemini hazırlanıyor. Türkiye, bu anlamda iyi bir yolda. Manisa, Türkiye'de olduğu gibi belki biraz daha farklı olarak ciddi bir endüstri şehri olmakla birlikte tarımı ile endüstrisini çok iyi barıştırmış, birlikte yürütebilme başarısını gösterebilmiş, Türkiye'de ve belki dünyada istisnai illerden bir tanesi. Bu özelliğimizin farkında olmak ve bu özelliğimizi sürdürmek zorundayız. Manisa'da da tarımla ilgili hem kurumsal bazda hem çiftçi bazında önemli güzel adımlar atılmış. Sulanabilecek alanların suya kavuşturulması, sulama tesislerinin arttırılması konusunda ciddi mesafe alındı. Manisa, diğer sektörlerde olduğu gibi tarımda da mevcut potansiyelini iyi kullanacak. Teknolojiye tarımsal işletmelerde çok daha fazla yer vereceğiz. Organik tarımı mutlaka bu şehirde bir marka haline getireceğiz."

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk ise, Manisa'nın ortasından geçen Gediz nehrinin, etrafındaki bereketli ovası ile sadece Manisa'nın değil, dünyanın beslenmesine katkı sunduğunu belirterek 514 bin 65 hektar tarım alanında üretilen birçok üründe ortalamanın üzerinde verim alındığını söyledi.

Manisa'nın 2015 verilerine göre ülkemiz çekirdeksiz kuru üzümünün yüzde 90'ını, tütünün yüzde 30'unu, zeytinin yüzde 7'sini, tavuk etinin yüzde 21'ini, yumurtanın yüzde 9,2'sini ürettiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Manisa'mız her geçen gün büyüyen sanayi ve tarım şehridir. Manisa denilince akla ilk olarak kuru üzüm gelmekteydi. Geçmişte bunun yanında pamuk da geliyordu. Dünyanın en kaliteli pamuğu Manisa Ovasında yoğunlukla üretiliyordu. Yeni mevzuata giren havza bazlı üretim destekleme modeli ile tekrar Manisa ovasında pamuk üretimi artarak devam edecektir."

Daha sonra Vali Güvençer önderliğindeki protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuarı gezerek, fuarda yer alan firmalardan ürünleri hakkında bilgi aldı.

Fuar açılış törenine, Manisa Jandarma Komutanı kıdemli Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, ilçe ziraat odaları başkan ve temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen üreticiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement