Manisa 19 Mayıs Stadı'nın Zemininde Kısmi Çim Ekimi Yapıldı - Son Dakika
Spor

Manisa 19 Mayıs Stadı'nın Zemininde Kısmi Çim Ekimi Yapıldı

Manisa 19 Mayıs Stadı\'nın Zemininde Kısmi Çim Ekimi Yapıldı

Süper Lig'in zemin konusunda en kötü stadyumlarından olan Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemininde kısmi iyileştirme yapıldı.

14.02.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nun zemininde iyileştirme çalışması yapıldı.

Sezon öncesinde TFF Süper Kupası maçı olan Fenerbahçe - Galatasaray maçından önce 19 Mayıs Stadı'nın zemin sorunu ilk kez ortaya çıkmıştı. Maço gün oynanan futbolun dışında sahaya atılan yanıcı cisimlerle de zemin yıpranmıştı.

Ligin başlamasıyla birlikte hem Manisa spor hem de Akhisar Belediyespor'un kullandığı 19 Mayıs Stadı'nın zemini haftalar geçtikçe daha çok yıprandı. Öyle ki zeminin bazı bölümlerinde çimin olmadığı büyük boşluklar göze çarpmıştı.

Zemine kısmi makyaj

Bu yüzden bugünkü Akhisar Belediyespor - Kayseri Erciyesspor maçının öncesinde kalelerin ön taraflarında ve sahanın çeşitli yerlerinde çim ekimi yapılarak kısmı iyileşitirme yapıldığı görüldü. Ama yine de saha zeminin topu futbolculardan daha çok yönlendirdiği ve futbolcuların zeminden dolayı daha kontrollü oynadığı gözlendi.

Akhisar Belediyespor yöneticilerinden acı itiraf

Bir süredir dile getirilen konuyla ilgili futbol yorumcusu ve gazeteci Şansal Büyüka, bu konuda Akhisar Belediyespor'un yetkililerinin kulübün madi durumundan dolayı en ucuza nasıl mal edeceklerse o firmaya işi verdiklerini ve zeminin bakımıyla ilgilenemediklerini itiraf ettiklerini söylemişti.

Yıldırım Demirören: Tasarruf yetkimiz yok

Konuyla ilgili TFF Başkanı Yıldırım Demirören de "Zeminlerle ilgili TFF'nin bir tasaffruf yetkisi yok. Bu konuda yetki kulüplere ve il spor müdürlüklerine aittir. Ama biz bu sorunu çözmek için kulüplere eğitim vereceğiz demişti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Manisa 19 Mayıs Stadı'nın Zemininde Kısmi Çim Ekimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement