Manisa AK Parti'de İlk Sıra Bu Kez Selçuk Özdağ'ın - Son Dakika
Güncel

Manisa AK Parti'de İlk Sıra Bu Kez Selçuk Özdağ'ın

Manisa AK Parti\'de İlk Sıra Bu Kez Selçuk Özdağ\'ın

Manisa'dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti'nin erken seçim listesindeki ilk 4 isim, mevcut milletvekillerinden oluştu.

18.09.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti'nin erken seçim listesindeki ilk 4 isim, mevcut milletvekillerinden oluştu. Geçen seçimde ikinci sıradan listede yer verilen mevcut milletvekili Selçuk Özdağ, 1 Kasım listesinde birinci sıradan aday gösterildi. Ayrıca geçen seçimde üçüncü dönem yasağına takılan ve bu seçimde aday gösterilmesi beklenen Hüseyin Tanrıverdi'nin listede yer almaması şaşkınlık yarattı.

CHP ve MHP'nin ardından AK Parti'de listelerini açıkladı. AK Parti Manisa'da ilk dörde mevcut milletvekilleri getirildi. Geçtiğimiz Genel kurulda parti MKYK ve Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Selçuk Özdağ'ın erken seçim listesindeki yeri ikinci sıradan birinci sıraya yükseldi. 7 Haziran'ın birinci sıra adayı Recai Berber ise ikinci sıra geriledi.

Geçen seçimde AK Parti Manisa'da Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap ve Bilal Temel listesi seçmene sunulmuştu. Şule Tunalı, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap ve Bilal Temel'in listeye giremediği belirtildi. Erken seçim listesinde sırasıyla mevcut milletvekili Selçuk Özdağ, mevcut milletvekili Recai Berber, mevcut milletvekili Uğur Aydemir ve mevcut milletvekili Murat Baybatur, eski milletvekili ve Avukat İsmail Bilen, Mimar Güzide İçen Kasap, Ergün Kararoğlu, Siyaset Bilimci Ozan Erdem, Abdulkadir Aksu'nun Danışmanlığını yapmış olan Nevzat Büküm yer aldı.

ARINÇ VE TANRIVERDİ DÖNEMİ SONA ERDİ

Manisa AK Parti'de uzun yıllar Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi'nin ağırlığı bulunuyordu. Bülent Arınç'ın 24'üncü dönemde Bursa'dan aday ağabeylik görevini Tanrıverdi yürütmüştü. Erken seçimde üçüncü dönem yasağını geride bırakan Tanrıverdi'nin aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak Tanrıverdi'nin listeye alınmaması şaşkınlık yarattı. Partinin Manisa'daki 'ağabey' konumuna da seçilirse üçüncü dönemine girecek olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ yükseldi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa AK Parti'de İlk Sıra Bu Kez Selçuk Özdağ'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement