Manisa Bakan Eroğlu Geceyi Spil'de Geçirdi, "Spil Dağı Türkiye'nin Cazibe Merkezi Olacak" - Son Dakika
Güncel

Manisa Bakan Eroğlu Geceyi Spil'de Geçirdi, "Spil Dağı Türkiye'nin Cazibe Merkezi Olacak"

Manisa Bakan Eroğlu Geceyi Spil\'de Geçirdi, "Spil Dağı Türkiye\'nin Cazibe Merkezi Olacak"

Bakan Eroğlu geceyi Spil'de geçirdi, "Spil Dağı Türkiye'nin cazibe merkezi olacak"ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün (perşembe) Manisa'ya gelerek geceyi Spil Dağı'ndaki Bungalov evlerden birinde geçirdi.

13.05.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu geceyi Spil'de geçirdi, "Spil Dağı Türkiye'nin cazibe merkezi olacak"

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün (perşembe) Manisa'ya gelerek geceyi Spil Dağı'ndaki Bungalov evlerden birinde geçirdi. Sabah basın mensuplarıyla bir araya gelen Eroğlu, Spil Dağı Türkiye'nin cazibe Merkezi olacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Spil Dağı'nda yapılacak otel, teleferik projesi ve spor alanlarında inceleme yapmak için Manisa'ya geldi. Geceyi Spil'deki Bungalov evlerinden birinde geçiren Bakan Eroğlu, sabah kalkıp bürokratlarıyla birlikte eşofmanlarıyla 1517 metre yükseklikteki Atalan Yaylası'nda sabah yürüyüşü yaptı.

SPİL'E KANSERE KARŞI REHABİLİTE MERKEZİ

Spil'de yaşayanların genç kaldığını söyleyen Bakan Eroğlu, sabah dinç uyandığını anlattı. Bakan Eroğlu, Spil'in Ayvacık Mahallesi'nde yaşayan ve 20 yıl önce karaciğer kanseri teşhisi konulup altı ay ömür içilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Nursel Karaosmanoğlu Şimşek ile de bir araya geldi. Bakan Eroğlu, "İşte görüyorsunuz. Spil'in bol oksijeni, kanseri bile yendiriyor. İleride burada kanserliler için bir rehabilite merkezi kuracağız" dedi. Bakan Eroğlu, Spil'deki sosyal tesislerinde kahvaltı yaptıktan sonra bölgeye yapılacak otel, teleferik projesi ve spor alanları konusunda bilgi verdi.

OTELLER VE TELEFERİK 18 AYDA BİTECEK

Spil'in yıllarca atıl kaldığını belirten Bakan Eroğlu, "Geçen zaman içinde 42 yeni Bugalov ev yaptık. Altyapı tamamen yenilendi. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi yapıldı. Şimdi 29 yıl yap işlet devret modeliyle ihalesi biten, Tekinalp firmasının aldığı, 18 ayda bitecek, biri 129 yatak diğeri 242 yataklı projesi onaylanmış, doğayla iç içe iki otel; Yunusemre'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yanından kalkacak teleferik inşaatı başlıyor. Yanında sosyal tesisler, spor tesisleri olacak. Büyüklerin ve çocukların kullanacağı aktivite merkezleri olacak. Bittiğinde Spil Dağı, Türkiye'nin cazibe merkezi olacak. Deniz turizmine kıyasla buraya gelenler turistler, on katı para harcayacak. Spil Dağı 12 ay etkin olacak" dedi.

"BİTKİYİ SEVERSENİZ ÇABUK BÜYÜR"

Bakan Eroğlu, açıklamasının ardından 8 yaşındaki bir fidanı, Spil Dağı sosyal tesislerini bahçesine dikti; can suyu verdi. Bakan Eroğlu, "Bir araştırma yaptık. İki yerde dikilen bitkiler arasında birine sevgi gösterildi. 'Seni seviyorum' denildi. Diğerine ilgi gösterilmedi. İlgi gösterilen bitki, diğerine göre çok daha fazla serpildi. Bunun için bitkilere ağaçlara sevginizi gösterin" dedi.

Bakan Eroğlu, programı kapsamında Kemalpaşa'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Bakan Eroğlu Geceyi Spil'de Geçirdi, 'Spil Dağı Türkiye'nin Cazibe Merkezi Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement