Manisa Baro Başkanı Balkız'dan Soma Raporu Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Manisa Baro Başkanı Balkız'dan Soma Raporu Değerlendirmesi

Manisa Baro Başkanı Balkız\'dan Soma Raporu Değerlendirmesi

Bilirkişi raporu TKİ ve ELİ'nin de bu faciada sorumlu olduklarını, gerekli yerlerde ilgili denetim ve gözetim işlerini yapmadıklarını gösterdiğini kaydeden Balkız, "Soma Cumhuriyet Başsavcılığı bugün ELİ'nin bu konuda sorumlu olan elemanlarını sorguya davet etti.

19.09.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilirkişi raporu TKİ ve ELİ'nin de bu faciada sorumlu olduklarını, gerekli yerlerde ilgili denetim ve gözetim işlerini yapmadıklarını gösterdiğini kaydeden Balkız, "Soma Cumhuriyet Başsavcılığı bugün ELİ'nin bu konuda sorumlu olan elemanlarını sorguya davet etti. Su anda 5 kişi sorgulanıyor. Bu diğerlerinin de ifadelerinin alınacağını gösteriyor. 17 Temmuz'da ben de bilirkişi ile madene girdim. Gerçekten orası bir faciaydı. Orada insanların nasıl çalıştığını hayal bile edemiyorum. Yemek yiyecek yeri, tuvalet olmayan yerde bugüne kadar nasıl denetim ve gözetim yapıldığına şaşırıyorum. Bizim iddiamız sadece bu 301 kişinin ölümünde şirket sorumluları değil, bu madenin isletmesinde, hizmet alım sözleşmesine bağlı olarak denetlemek ve gözetim görevi olan ELİ, TKİ ve sonra buraya 2009 yılından bu yana hep olumlu rapor veren iş güvenliği ve iş sağlığı kamu görevlisi olan müfettiş ve teftiş heyetlerinin de sorumluluğu olduğunu Manisa Barosu olarak iddia ettik. Bugüne kadar ELİ'den bir kişinin ifadesi alınmıştı. Bu rapordan sonra Cumhuriyet savcılığı harekete geçti. İddia ettiğimiz hususların bir kısmı yerine geldi. Raporu inceleyeceğiz. Hala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın soruşturmasına izin vermediği müfettiş ve iş güvenliği uzmanlarının da ifadelerinin alınmasını bekliyoruz. Bugün bu soruşturmanın genişletilmiş olmasından memnunum" dedi.

"SORUŞTURMA ALP VE CAN GÜRKAN'A DA GELMELİ"

Manisa Baro Başkanı Balkız ikinci bir hususun da Polis Kriminal Laboratuvarı'ndan geldiğini belirterek, "Diğer bir husus şirketin kendi iç işleri seklinde. Şirketin CEO'su olan Ramazan Doğru'nun daha önce inkar ettiği şirketin yetki devri konusundaki imzanın kriminal inceleme sonrasında da kendisine ait olmadığı ortaya çıktı. Şirket yetkilileri Alp ve Can Gürkan, Eynez madenindeki her türlü iş güvenliği sorumluluğunun Ramazan Doğru'ya ait olduğunu ve onun imzası olduğunu bir yönetim kurulu kararı olarak sunmuşlardı. Ramazan Doğru, inkar etmişti. Şimdi soruşturmanın Can Gürkan ve Alp Gürkan'a de gelmesi konusunda bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Baro Başkanı Balkız'dan Soma Raporu Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement