Manisa Bölgesindeki Üç Baraj Kapalı Sulama Sistemine Dönüştürülüyor - Son Dakika
Yerel

Manisa Bölgesindeki Üç Baraj Kapalı Sulama Sistemine Dönüştürülüyor

Manisa Bölgesindeki Üç Baraj Kapalı Sulama Sistemine Dönüştürülüyor

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Demir Köprü, Avşar ve Sevişler Barajı’nın kapalı devre sulama sistemine dönüştürüleceğini belirterek, proje çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

19.11.2014 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Demir Köprü, Avşar ve Sevişler Barajı'nın kapalı devre sulama sistemine dönüştürüleceğini belirterek, proje çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, DSİ 2.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, DSİ Barajlar Şube Müdürü Yahya Güler ve Manisa Orman İl Müdürü Yasin Yaprak, Manisa'nın Salihli, Alaşehir, Sarıgöl ilçelerindeki baraj ve gölet sahalarında incelemelerde bulundu. Milletvekili Yurttaş, Demir Köprü, Avşar ve Sevişler Barajı'nın kapalı devre sulama sistemine dönüştürüleceğini belirtti. Konuya ilişkin proje çalışmalarının başlatıldığını açıklayarak detayları paylaşan Yurttaş, "Bin Günde Bin Gölet Projesi kapsamında, bölgemize 4 adet Sulama Barajı yapılacak. Kelebek Barajı inşaatı devam ediyor. Maliyeti ise 15 Milyon Lira. Yeşilkavak Barajı projesi yapıldı. Yatırım Programına alınması için teklif edildi. Yeşilkavak Barajı hizmete girdiğinde, Salihli ve yöresinde 23 bin dekar arazi sulanabilecek. Bu barajın maliyeti ise 20 Milyon lira. Göldük ve Selendi Barajı Projesi ise, planlama aşamasında. Bölgemizde mevcut olan ve Ege Bölgesinin gerek sulamada gerekse elektrik üretiminde can damarı olan Demir Köprü Barajı, Alaşehir ve Sarıgöl yöresinin sulamada can damarı olan Avşar Barajı ile yine Sarıgöl ve yöresinde arazilerin sulanmasında önemli derecede katkı sağlayan Buldan Sevişler Barajı kapalı devre sulama sistemine dönüştürülmesi yönünde proje çalışmaları başlatıldı" dedi.

"MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞTURACAĞIZ"

Projelerin işbirliği içerisinde olacağını vurgulayan Yurttaş, "Bu projeler Devlet-Sulama Birlikleri işbirliği olacak. Maliyetin yüzde 90'ı Devlet, yüzde 10'u ise Sulama Birlikleri tarafından karşılanacak. İki aşamalı olarak hayata geçirilecek olan proje sayesinde Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl yöresindeki arazileri vahşi sulama sisteminden kurtarıp, modern sulama sistemine kavuşturacağız" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Bölgesindeki Üç Baraj Kapalı Sulama Sistemine Dönüştürülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement