Manisa Büyükşehir Başkan Adayı Tanrıverdi, Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Manisa Büyükşehir Başkan Adayı Tanrıverdi, Projelerini Açıkladı

Manisa Büyükşehir Başkan Adayı Tanrıverdi, Projelerini Açıkladı

MANİSA (İHA) – AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi'nin proje tanıtım toplantısına katıldı.

12.03.2014 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA (İHA) – AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi'nin proje tanıtım toplantısına katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi 45 projesini düzenlenen proje tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

"İZBAN'I MANİSA'YA UZATIYORUZ"

Şölen havasında gerçekleştirilen toplantı halk oyunları gösterileriyle başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir ve Manisa'nın birbirine çok yakın iki il olduğunu hatırlatarak, Sabuncubeli tüneliyle birlikte iki il arası mesafenin 15 dakikaya düşeceğini bildirdi. Manisa'nın ve İzmir'in geleceğinin aynı olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi'yle birlikte pek çok ortak proje gerçekleştireceklerini söyledi. Tanrıverdi'nin projelerini incelediğini dile getiren Yıldırım, "Her şeyden önce projelerde insan var. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla 11 yıldır hizmetlerimizi veriyoruz. Ortak projelerimiz ne? Sabuncubeli tüneli, Turgutlu- Kemalpaşa demir yolu bitti. Dün itibariyle hizmete girdi. Hayırlı olsun. İZBAN'ı Manisa'ya uzatıyoruz. Onun da kararını aldık. İstanbul'dan İzmir'e gelen otoyol da Manisa'dan geçiyor. Ankara'dan İzmir'e gelen hızlı tren de Manisa'dan geçiyor. Manisa'nın yollarını böldük. Manisalıları birbiriyle birleştirdik. İlçelerin yolları yapıldı. 76 kilometreyle aldığımız bölünmüş yolları 376 kilometreye çıkardık. Sadece Manisa'nın yollarına 1 milyar harcadık" şeklinde konuştu.

"ULUSAL GÜNDEMLE KONUŞUYORLAR"

30 Mart yerel seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İster adına referandum desinler ister yerel seçim desinler millet iradesiyle bu ülkeye tezgah kıranların karşılaşacağı bir seçimdir. Millet iradesi nasıl galip geldiyse bu seçimde de galip gelecektir. 10 yıldır İzmir'i hizmetsizliğe mahkum edenler bir türlü hizmete gelemiyorlar. Ulusal gündemle konuşuyorlar. Çünkü hizmet yok. İzmir'e söyleyecekleri hiçbir şey yok. İzmir'e gelecek ufku da veremiyorlar. Hükümeti tehdit ediyorlar. İzmirlileri tekrar seçimde ideolojik söylemlerle mobilize edip düzenlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Artık İzmirli de Manisalı da bu oyuna gelmez" diye konuştu.

"PROJELER AB FONUNDAN DESTEKLENECEK"

AB Bakanı Çavuşoğlu, proje tanıtımına AK Parti olarak tam kadro katıldıklarını belirterek, "30 Martta inşallah Hüseyin Tanrıverdi'yle birlikte hizmet için de burada olacağız. Birlikte çalışacağız. 45 tane birbirinden önemli projeleri inceledik. Hepsi birbirinden değerli. Hepsi Manisa'nın yaşam standartlarını kalkındıracak projeler. Bu projeler ayağı yere basan projeler. Manisa'nın kendi zenginliğini ayağa kaldıracak projeler hazırlanıyor. Manisa'ya nasıl katkı sağlayabiliriz? Avrupa Birliği Bakanı olarak da Manisa'nın projelerine en büyük desteği vermeye çalışacağız. Manisa'nın katı atık projesine ve Manisa'nın Soma ilçesi atık su projesine 28 milyon Avro ayırıyoruz. Avrupa Birliği fonlarıyla öğrencilerimizi Avrupa'ya göndericeğiz. Türkiye'den Ankara'dan gelecek kaynakların yanında AB fonlarından da Manisa'ya kaynak ayıracağız. Hayvancılık tarım ve spor projelerine destek vereceğiz. Hüseyin beyin hazırlayacağı birçok projeye Manisa'nın kalkınması için destek vereceğiz" dedi.

PROJELERİNİ TANITTI

Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, projelerini açıklamak üzere sahneye çıktı. Projelerini açıklamadan önce bir konuşma yapan Tanrıverdi, "Bizim gözümüzde belediyecilik kısaca; doğumdan ölüme hatta sonrasında, hizmet üretmektir, insan odaklı çalışmaktır. Yıllardır şehirlerimiz, kasabalarımız, köylerimiz hizmet görmedi, eser görmedi ta ki AK Parti iktidarlarına kadar. Biz, yerel yönetim tecrübesini 12 yıldır merkezi yönetime taşıyan bir iktidarın Başbakanıyla önünüze çıkıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından gelen genel başbakanımız ve başbakanımız, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye çok farklı bir noktaya geldi. Yerel yönetimler altın çağını yaşadı Bunun bilinciyle AK Parti oy kaygısı gütmeden, birileri ne der? IMF ne yapar? Şunlar bize cephe alır mı? diye düşünmeden ülkemiz ve milletimiz için gerekli olan yerel yönetimler reformunu başlattık. Benim de mutfak çalışmalarında bizzat yer aldığım ve bugün bunun büyük hazzını duyduğum yeni büyükşehir kurulmasını içeren yasayı çıkardık. Çıkarırken hem de bin bir engele, iftiraya, yalana rağmen çıkarttık" dedi.

Tanrıverdi'nin açıkladığı projelerin arasında; Gediz Projesi, Batı Kışla Projesi, Doğu Kışla Projesi, İmar ve Konut Projeleri, Atık Su Arıtma Projesi, Spil Dağı Projesi, Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi, Otopark Projeleri, Toplu Ulaşım Projeleri, Temalı Parklar, Spor Tesisleri, Teknik Üniversite Projesi, Motodrom (motor sporları alanı), Planeteryum (Gözlem Evi) ve Bilim Merkezi Projesi, Organik Pazar Yerleri ve Mekanları Projesi, gibi projeler yer alıyor.

Tanrıverdi'nin projelerini açıklamasının ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projelere her türlü desteklerini vereceklerini söyledi. Manisa'ya 39 müjdeli yatırımla geldiğini sözlerine ekleyen Eroğlu, "371 milyon liralık müjdeyle geldim. Barajlar göletler dere ıslahları... Şimdi bu saatte açıklamıyorum. Zaten ağzımdan bal damlasa beni dinlemezsiniz. Yarın 26 tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. Manisa Manisa olalı böyle projeleri görmedi. hükümetimiz Manisa'ya en büyük yatırımları yapıyor. Manisa'ya toplamda 9 milyar 100 milyon lira yatırım yapıldı. Manisa muhteşem bir şehir. Sadece Ege'nin değil dünyanın yıldızı Manisa olacak. Tabi bizim de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 735 milyon liralık yatırım yapmışız. Manisa'daki bütün göletleri yapalım dedik. 45 rakamı çıktı. Manisa'da yapılacak göletlerin sulama barajlarının sayısını 52'ye çıkardık. Hüseyin kardeşim bazı projelerini benimle irtibatlandırdı. Başımın üstünde yeri var. Manisa'daki tesislerin 14 tanesi benimle alakalı onları da yapmak benimle alakalı. Ben bu projeleri gördükten sonra hayırlı olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje tanıtım toplantısı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sonra erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa Büyükşehir Başkan Adayı Tanrıverdi, Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement