Manisa CHP'li Vekil Biçer'den Cumhurbaşkanı Için Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Manisa CHP'li Vekil Biçer'den Cumhurbaşkanı Için Suç Duyurusu

Manisa CHP\'li Vekil Biçer\'den Cumhurbaşkanı Için Suç Duyurusu

CHP'li Vekil Biçer'den Cumhurbaşkanı için suç duyurusuCHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Ekim'de Trabzon Havalimanı'nda yaptığı konuşmada sarf ettiği 'Bir adam gibi ölmek var. Bir madam gibi ölmek var' sözünün anayasanın 10'uncu, 90'ıncı ve 103'üncü maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

21.10.2016 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Vekil Biçer'den Cumhurbaşkanı için suç duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Ekim'de Trabzon Havalimanı'nda yaptığı konuşmada sarf ettiği 'Bir adam gibi ölmek var. Bir madam gibi ölmek var' sözünün anayasanın 10'uncu, 90'ıncı ve 103'üncü maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Erdoğan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Ekim'de Trabzon Havalimanı'nda halka yaptığı konuşmada kullandığı 'Bir adam gibi ölmek var. Bir madam gibi ölmek var' sözü nedeniyle; CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, suç duyurusunda bulundu. Manisa Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyeleriyle partili kadınlarla birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan CHP'li Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cinsiyet ayrımcılığı yaptığını dile getirdi. CHP'li Biçer, "15 Ekim 2016 günü Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan Trabzon Havalimanı'nda yaptığı bir konuşmada artık haddini iyice aşarak ve sınırları zorlayarak adeta nasıl öleceğimizi de sonunda belirlemiştir. Nasıl öleceğimizi de o kadar verir noktaya gelmiştir. Vatandaşlarını tamamen ikiye, dörde ve binlerce parçaya ayırarak adeta hem kadın ve erkek cinsini ayırmış, hem de kadınlara madam diyerek cinsel bir ayrım yapmıştır. 'Bir adam gibi ölmek var, bir madam gibi ölmek var' diyerek anayasanın birkaç maddesine aykırı hareket etmiştir. Anayasayı ihlal etmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suç işlediğini söyleyen CHP'li Biçer, "Cumhurbaşkanı anayasanın 10. maddesinde ele alınan ve ayrıntılı olarak tanımlanan eşitlik ilkesine aykırı hareket etmiştir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın ettiği bir yemin var. Anayasanın 103. maddesine göre yaptığı, bir Cumhurbaşkanı yemini var. Cumhurbaşkanlarımız 'Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, bağlı kalacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim' diye yemin ediyorlar. Ama konuşmalarında anayasayı yine kendisi yemin etmiştir. Bunlarla TCK'nın 122'inci madde uyarınca ayrımcılık işlemiştir. Ayrıca 125'inci madde uyarısınca da vatandaşlarını da hakaret ederek ayrı bir suç işlemiştir. Yine Birleşmiş Milletler'in 1981 yılında imzaya sunduğu, bizim de Türkiye olarak 1985 yılında imzaladığımız 'Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesi' var. Ayrıca imzaladığımız başka bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi'nde 'Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ile bunlarla mücadele' sözleşmesi vardır. Ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine anayasanın 90'ıncı maddesine göre de imzalanmış bütün uluslararası sözleşmelere uymak zorundadır. Bu bağlamda 90'ıncı maddeyi de ihlal etmiştir. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir suç işlemiştir. Kendisiyle ilgili hem kendim adına hem de her türlü ayrımcılığa maruz kalmış bütün vatandaşlarımız adına onların bana verdiği bu kutsal göreve dayanarak kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Cumhurbaşkanı da her aklına estiği gibi sorumsuzca konuşamaz. Onunda elbetteki sorumlulukları ve yükümlülükleri var. İşlediği anayasal suçlarla ilgili görevime yaparak suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Açıklamasının ardından CHP'li Biçer, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa CHP'li Vekil Biçer'den Cumhurbaşkanı Için Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement