Manisa CHP'li Vekilden Meme Kanseri Farkındalığı - Son Dakika
Güncel

Manisa CHP'li Vekilden Meme Kanseri Farkındalığı

Manisa CHP\'li Vekilden Meme Kanseri Farkındalığı

CHP'li vekilden meme kanseri farkındalığıCHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadınların meme kanserine karşı duyarlılığını artırmak için Kanser Erken Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) önce maket üzerinde meme muayenesi, ardından da meme kanseri taraması yaptırdı.

13.10.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li vekilden meme kanseri farkındalığı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadınların meme kanserine karşı duyarlılığını artırmak için Kanser Erken Tarama Teşhis ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) önce maket üzerinde meme muayenesi, ardından da meme kanseri taraması yaptırdı.

CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları üyeleri, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi'nde bulunan KETEM'de meme kanseri taraması yaptırdı. Meme kanseri farkındalığı için düzenlenen etkinliğe CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Yunusemre İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ve kadın kolları üyeleri katıldı. Kadınlara bilgi veren Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ümit Atman, kadınlarda en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu belirterek, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Doktor Atman, Meme kanserinde erken teşhis şansı çok yüksek. Erken teşhiste önlenebilir bir hastalık olan meme kanserinde ülke olarak çok iyi durumdayız. Ücretsiz taramalarımız var. Ama kadınlarımız duyarlılık kısmında ne yazık ki zayıf kalıyor. Kadınlar çekiniyor, bu çekingenliği üzerlerinden atmalarını istiyoruz. Meme kanseri her yıl 15 bin kadınımızı etkiliyor. Mamografi çektirerek ve elle muayene ederek erken teşhis şansını artırabiliriz diye konuştu.

ERKEKLER DE ELLE KONTROL YAPMALI

Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Ümit Atman, meme kanserinin erkeklerde de görülebildiğini belirterek Kadınlarda meme kanseri daha sık görülüyor. Meme kanserinin erkeklerde görülme oranı yüzde 1-2'dir. Çok nadir de olsa görüldüğü zaman en kötü huylu kanser çeşidi; erkeklerde genellikle tedaviye cevap vermiyor. Erkekler de banyo sonrası memelerine bakmalı. Öncelikle simetrik mi, akıntı var mı, büyüme var mı Bunlara dikkat edilmeli. Eğer böyle bir şeyden şüphelenirlerse en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, maket üzerinden elle meme muayenesi yaptı. Kadınlara çağrıda bulunan Biçer, erken teşhis için kadınların elle muayenesinin önemli olduğuna dikkat çekti. CHP'li Biçer, Bizim kültürümüzde içinde bulunduğumuz coğrafyada ne yazık ki meme kanserinin ortaya çıkarılması, değerlendirilmesi ve konuşulması biraz tabu olarak görülüyor. Meme kanserinin her geçen gün artmasının nedeni de budur. 20 yaşından sonra kızlarımız elle muayene yapmalı diye konuştu

KADINLARA MAKET ÜZERİNDEN EĞİTİM

Etkinlikte KETEM Eğitim Hemşiresi Huri Boran tarafından maket üzerinde kadınlara elle meme muayenesi anlatıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de maketin başına geçerek kadınlara kendilerini muayene etmeleri sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve meme kanserinin nasıl anlaşılacağını anlattı. Maket üzerindeki eğitim ardından kadınlara farkındalık semineri verildi. Seminerin sonunda gönüllü olan kadınlara KETEM'de meme, rahim kanseri testi ve kolon kanseri taraması yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa CHP'li Vekilden Meme Kanseri Farkındalığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement