Manisa'da 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 1 Mayıs Coşkusu

Manisa\'da 1 Mayıs Coşkusu

Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde işçiler, sivil toplum kuruluşları ve partilerin katılımı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

01.05.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde işçiler, sivil toplum kuruluşları ve partilerin katılımı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı kutlamada, kalabalık yaklaşık 1 kilometre yürüdü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Manisa'da Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile kutlandı. Manisa Öğretmen Evi önünde toplanan Petrol-İş Sendikası, KESK, Mobilya işçileri, Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu, Atatürkçü Dşünce Derneği (ADD), CHP ve HDP üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, 'Manisa işçisi köle değildir', 'Türkiye laiktir laik kalacak', 'Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelesi' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu'nun da katıldığı yürüyüş boyunca bir itfaiye aracı ve 112 ambulansının hazır bulundurulması dikkati çekti.

Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, yürüyüşün başında arama yapan polis, kalabalığı alana yine arama yaparak aldı. Burada 1 Mayıs İşçi Bayramı Düzenleme Komitesi adına Petrol İş Sendikası temsilcisi İlker Aydemir, kalabalığa seslendi. Aydemir, işçinin haklarının sömürüldüğünü ve sendikalaşmaya izin verilmediğini belirterek, "Ülkemizde sermaye ve AKP Hükümeti'nin emeğe yönelik saldırıları genişleyerek sürmektedir. Hükümet kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona devredilmesi, kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılması, taşeronluğu daha da yaygınlaştıran politikalarla işçinin kazanımlarını yok etme peşindedir" dedi.

Meydandaki açıklamanın ardından 1 Mayıs kutlamasına katılanlar hep birlikte halay çekti.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement