Manisa'da 25.vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 25.vergi Haftası Etkinlikleri

Manisa\'da 25.vergi Haftası Etkinlikleri

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Vali Savaş'ı ziyaret etti.

24.02.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Vergi Haftası dolayısıyla Vali Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çakan, mükelleflere her zaman yardımcı olduklarını ve çarkın bir şekilde dönmesi gerektiğini ifade eden Çakan, alacakların tahsilinde yasal her yolun kullanıldığını, elektronik haciz işleminin ciddi şekilde uygulandığını söyledi.

Vergi barışı kapsamında yapılan tahsilatlarda Manisa'nın ülke geneli ortalamasının üzerinde olduğunu, tahsilat başarı oranının yüzde 70'lerde bulunduğunu anlatan Çakan, taksitlendirilen 600 milyona yakın vergi borcundan yaklaşık 400 milyon liralık kısmının tahsilatının yapıldığını söyledi.

Vergi Haftası'nda, kendi personellerine yönelik iki ayrı kategoride gerçekleşecek masa tenisi turnavasının başladığını ve yakkaşık 40 personelin katılacağını bildiren Çakan, turnuvanın 11 gün süreceğini, ayrıca öğrencilere yönelik 3 farklı branşta da turnuva düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Saruhanlı

25. Vergi Haftası kutlamaları etkinlikleri, Saruhanlı Vergi Dairesi Müdür Vekili Sevgi Varışlı ve vergi dairesi personeli Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okudu.

Varışlı, buradaki konuşmada, devletin başlıca gelir kaynağının vergi olduğunu, vergi vermenin her bireyin vatandaşlık yükümlülüğünde bulunduğunu kaydetti.

Devletin vergi olarak topladığı paraların vatandaşların huzur ve refahı ile yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kullanıldığını ifade eden Varışlı, "Devlet yatırım ve hizmetlerini toplanan vergiler ile gerçekleştirir. Bu nedenle kazancımız oranında vereceğimiz vergiyi severek ödemeliyiz" dedi.

Alnadaki törenin ardından Varışlı ve daire çalışanları, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'yı makamlarında ziyaret etti.

Sarıgöl

25.Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıgöl'de Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende çelenk sunulması ardından konuşan Sarıgöl Vergi Dairesi Müdürü Kazım Yıldız, haftanın amacının tüm bireylere sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak olduğunu belirtti.

Tören ardından Yıldız ve mesai arkadaşları Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç ile Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı'ya makamında ziyaret etti.

Soma

Manisa'nın Soma İlçesinde, 25. Vergi Haftası kutlamaları Cengiz Topel Meydanında düzenlenen program ile başladı. Çelenk sunulması ardından etkinlik, Soma Vergi Dairesi müdürünün yeni binasında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da 25.vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement