Manisa'da 57 Bin Pullu Sazan Balığı İç Sulara Salındı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 57 Bin Pullu Sazan Balığı İç Sulara Salındı

Manisa\'da 57 Bin Pullu Sazan Balığı İç Sulara Salındı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2015 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Manisa iç sularına 57 bin 650 adet pullu sazan balığının bırakıldığını açıkladı.

09.07.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2015 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Manisa iç sularına 57 bin 650 adet pullu sazan balığının bırakıldığını açıkladı.

Göletlere pullu sazan balıklarının bırakılması çalışmalarına 2004 yılından beri devam ettiklerini söyleyen İl Müdürü Hasan Çebi, "Program doğrultusunda Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin ettiğimiz ortalama 1 kg ağırlığında, 57 bin 650 pullu sazan balığı yavrusunu, yeni yapılan göletlerimiz de dahil olmak üzere 5 ilçemizde, 12 farklı gölete bıraktık" dedi.

Yeni yapılan balıklandırma çalışmalarında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla avlanmanın yasak olduğuna değinen Çebi, " Salihli'de Adala Regülatöründe, Kula'da Tatlıçeşme Göletinde, Akhisar'da Arabacıbozköy ve Pekmezci Göletlerinde, Saruhanlı'da Aydınlar ve Yeniosmaniye Göletlerinde ve Kırkağaç'ta Demirtaş, Dualar, Işıklar, Gökçukur, Fırdanlı Göletlerinde 2016 yılı Ağustos ayına kadar avlanmak kesinlikle yasaktır. Bu yasaya uymayan balıkçılara 310 TL ile 2 bin 122 TL arası idari para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın, avcılığa yasaklanmış olan göletlerde balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın İlçe Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Şubesine telefon ile bilgi vermeleri gerekmektedir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 57 Bin Pullu Sazan Balığı İç Sulara Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement