Manisa'da 636 Kilometre Kanalizasyon Hattı Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 636 Kilometre Kanalizasyon Hattı Yenilendi

Manisa\'da 636 Kilometre Kanalizasyon Hattı Yenilendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), 95 Mahalle Projesi ile 17 ilçede 752 kilometre yenileyeceği içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki çalışmalarda 636 kilometreyi geride bıraktı.

30.06.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), 95 Mahalle Projesi ile 17 ilçede 752 kilometre yenileyeceği içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki çalışmalarda 636 kilometreyi geride bıraktı.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 17 ilçede büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarla vatandaşlar için sağlıklı, kaliteli altyapı sistemlerine kavuşturuluyor. Dünya standartlarında gelişmiş altyapı sistemleri takip edilerek yapılan çalışmalarla modern yapılar birçok ilçede vatandaşların hizmetine sunuldu.

404 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

MASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi kanunu çıkmasının ardından öncelik sırasına göre içme suyu hattı yenilenecek yerleri belirledi. Bu kapsamda 95 Mahalle Projesi olarak vatandaşların dilinde slogan olan çalışmalarda toplamda 404 kilometrelik bir alanı içine alan içme suyu hattı yenileme çalışmalarında 350 kilometrelik bölüm tamamlandı.

348 KİLOMETRE SAĞLIKLI KANALİZASYON HATTI

İl genelinde modern yapıya uygun vatandaş sağlığını güvence altına alan kanalizasyon hattı döşeme işlemlerini MASKİ ekipleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Belirlenen 95 mahalle kapsamında 348 kilometrelik alanı içine alan projenin 286 kilometresi bitirildi.

752 KİLOMETRELİK ALT YAPI SİSTEMİ YENİLENİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, söz verdikleri gibi il genelinde eski altyapıları yenileme çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Başkan Ergün, "İl genelinde öncelik sırasına göre belirlediğimiz mahallelerde ekiplerimiz çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Yapılan çalışmaların boyutuna baktığımızda ortaya çıkan hatların uzunluğu çok önemli rakamlar. Kilometrelerce uzunlukta hatları yeniliyoruz. İçme suyu inşaatlarında 404, kanalizasyon hattı inşaatlarında 348 kilometrelik inşaatlar tamamlanmak üzere. 13 bin 269 kilometrekare yüzölçümüyle ile Ege Bölgesi'nin ikinci büyük iliyiz. Yaptığımız yatırımlarla da ilimizin çehresini değiştiriyoruz. Biz altyapı sistemlerini yenileme çalışmalarında toplamda 752 kilometrelik altyapıyı sil baştan yapıyoruz. Ama şunu da belirtmek isterim ki bu çalışmalar sadece başlangıç. Bu çalışmaların ardından 114 mahalle projemiz başlıyor. İl genelinde vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalar katlanarak büyümeye devam edecek. Çalışmalarımızın Manisa'ya ve Manisalılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 636 Kilometre Kanalizasyon Hattı Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement