Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Yatırımları

Manisa\'da Ağız ve Diş Sağlığı Yatırımları

Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Türkyılmaz: "Manisa'da 3 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yatırımı aynı anda yürütülüyor"

23.10.2013 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz, "Manisa'da 3 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yatırımı aynı anda yürütülüyor" dedi.

Türkyılmaz başkanlığında, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde Manisa, Akhisar, Salihli ve Turgutlu Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimleri ile Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Leyla Arıcı'nın katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Manisa'da ağız ve diş sağlığı konusunda yaşanan sorunlar ve yeni yatırımlar görüşüldü.

Başhekimlerden, personel durumları, diş ünite sayıları, mevcut durumlar, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi alan Türkyılmaz, telekonferans sistemiyle konuları anında Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığına aktardı.

Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Şu an için Manisa ağız ve diş sağlığı merkezleri genelinde 102 olan diş ünite sayısını bitecek projelerle birlikte 135'e çıkacak. Bizim için önemli olan ünit sayılarını arttırmak yerine nitelikli, talep edilen hizmete uygun hijyen koşulları altında ve vatandaşın koruyucu diş sağlığı isteklerine de cevap verebilen diş üniteleri kurmaktır. Manisa'da 3 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yatırımı aynı anda yürütülüyor. Türkiye'de eş zamanlı devam eden bu kapsamda başka sağlık yatırımı olan bir il daha yok. Manisa bu yönden çok şanslı."

Yeni yatırımlar ile ünite sayılarının Akhisar'da 14'den 30'a, Salihli'de 15'den 30'a ve Turgutlu'da 18'den 20'ye çıkacağını belirten Türkyılmaz, hizmeti yerinde bırakmayıp daha da geliştirmek zorunda olduklarını vurguladı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement