Manisa'da Bayram Manzaraları - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Bayram Manzaraları

Manisa\'da Bayram Manzaraları

Manisa kent merkezinde ve ilçelerde genellikle kurban kesim yerlerinin tercih edildiği görüldü.

04.10.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa kent merkezinde ve ilçelerde genellikle kurban kesim yerlerinin tercih edildiği görüldü. Buna rağmen bazı kesimler çocukların gözü önünde yapıldı.

Kent merkezinde yaşayan vatandaşlar başta büyükşehir ile merkez ilçeler Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerinin belirlediği kurban kesim yerlerini tercih etti. Kesim noktası olarak belirlenen Laleli Cumartesi Pazaryeri, İtfaiye Müdürlüğü bahçesi, Karaköy Pazaryeri, Horozköy Pazaryeri, canlı Hayvan Borsası yanındaki et entegre tesisleri, Cumartesi pazar yeri, Yeni Perşembe Pazarı ve Nurlupınar Pazaryeri ve Muradiye tesisleri içinde yğunlukla göze çarptı. Bu noktalarda küçükbaş hayvanlar 30-50 lira, büyükbaş hayvanlar da 150-200 lira arasında kesildi. Kent merkezinde evlerinin ve işyerlerinin önünde kurban kesen herhangi bir kimseye rastlanmadığı görüldü.

BECİLER TATMİN OLMADI

Kentin genelinde olduğu gibi Turgutlu'da da bazı besiciler, bekledikleri satışı yapamamaktan dert yandı. Hayvan fiyatlarının samana ve yeme gelen zamdan dolayı geçen yıla göre biraz yüksek olduğunu belirten besiciler, umduklarını bulamadıklarını söyledi. Turgutlu'da kurban pazarında bekleyen besicilerden Şakir Okay, "Bayramın birinci günü olmasına rağmen pazarda çok sayıda küçükbaş hayvan mevcut. Düne kadar 700 lira satılan kurbanlıklar 310 liraya düştü. Satışlardan memnun değiliz. Zararımız büyük" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Bayram Manzaraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement