Manisa'da 'Belediye Eleman Alacak' İzdihamı - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da 'Belediye Eleman Alacak' İzdihamı

Manisa\'da \'Belediye Eleman Alacak\' İzdihamı

Manisa'da, 'Belediyeye Eleman Alınacakmış' Söylentisi Yayılınca, Binlerce İşsiz Belediyeye Akın Etti.

13.04.2009 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA’da, ‘belediyeye eleman alınacakmış’ söylentisi yayılınca, binlerce işsiz Belediyeye akın etti.

Belediye Koordinasyon Merkezi’nde (BKM), ihtiyacı olan fabrikalara gönderilmek üzere bulundurulan istihdam bilgi formunu dolduran yaklaşık 5 bin işsiz, işçi alınmayacağını öğrenince hayal kırıklığına uğradı.

Binlerce kişi akın etti/ Foto-Galeri

Manisa Belediyesi’nde eski başkan AKP’li Bülent Kar döneminde kurulan, vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili sorunlarını aktardığı beyaz masa birimi, MHP’li Cengiz Ergün göreve başladıktan sonra ‘Belediye Koordinasyon Merkezi 188’ olarak değiştirildi. BKM’de belediye hizmetleriyle ilgili şikayetlerin yanı sıra istihdama yönelik bilgi formu toplama hizmeti de sunulmaya başlandı. Bir haftada yaklaşık 5 bin işsiz, bu formlardan doldurdu. Kentte, ‘Belediyeye eleman alınacakmış’ söylentisi yayıldı. Belediye önünde işsiz kuyruğu oluştu.

BKM'den istihdam bilgi formları alan işsizler, formları doldurup yetkililere teslim etmeyi sürdürdü. Ancak yetkililerin, ‘belediyeye eleman alınmayacağını, formların istihdama yönelik ihtiyacı olan fabrikalara aktarılacağını’ belirtmeleri üzerine işsizler hayal kırıklığına uğradı. Bazıları da ‘İş olsun nerede olursa olsun fark etmez’ düşüncesiyle belediyeden ayrıldı.

BELEDİYEYE ELEMAN ALIMI YOK

Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, BKM’de toplanan formların istihdama yönelik ihtiyacı olan fabrikalara aktarılacağını belirterek, “Amacımız işsizlerin iş bulmasına yardımcı olmak. Belediye bünyesinde eleman ihtiyacı olmadığı için işsizlerin doldurduğu istihdam bilgi formlarını sanayideki fabrikalarla paylaşacağız. Vatandaşlar arasında yayılan ‘Belediyeye eleman alınıyor’ söylentisi maalesef gerçeği yansıtmıyor. Şuan için belediyede eleman ihtiyacı yok” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da 'Belediye Eleman Alacak' İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement